Хан у Србији: Сад ће ЕУ, само што није

Европски комесар за сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан изјавио је данас у Београду да је отварање првих поглавља у преговорима Србије и ЕУ "почетак суштинског дијела процеса приступања ЕУ", које за Србију постаје остварив циљ. У обраћању посланицима Скупштине Србије, Хан је истакао да је Србија остварила велики успјех на путу ка […]

четвртак, децембар 10, 2015 / 13:03

Европски комесар за сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан изјавио је данас у Београду да је отварање првих поглавља у преговорима Србије и ЕУ "почетак суштинског дијела процеса приступања ЕУ", које за Србију постаје остварив циљ.

У обраћању посланицима Скупштине Србије, Хан је истакао да је Србија остварила велики успјех на путу ка ЕУ, посебно у спровођењу реформи, дијалогу са Приштином и сарадњи са сусједима у региону.

Хан је рекао да је "14. децембар почетак процеса" и да је "сада потребно потврђивање преузетих обавеза и наставак реформи", посебно у области правосуђа, владавине права, борби против корупције, слободи изражавања "која је са становишта ЕУ неприкосновена".

Србија у понедјељак, 14. децембра, очекује отварање првих поглавља у процесу приступања ЕУ.Оставите одговор