Грчка: Таксисти окружују зграду парламента

Власници приватних таксија у Грчкој наставили су данас штрајк против либерализације сектора и најавили да ће сутра покушати да симболично аутомобилима ограде зграду парламента. Повод за штрајк је одлука Владе да либерализује пословање у овој области због чега ће таксисти добити већу конкуренцију и изгубити одређене привилегије. Грчки таксисти, који су ступили 18. јула у […]

понедељак, 25 јула, 2011 / 19:57

Власници приватних таксија у Грчкој наставили су данас штрајк против либерализације сектора и најавили да ће сутра покушати да симболично аутомобилима ограде зграду парламента.

Повод за штрајк је одлука Владе да либерализује пословање у овој области због чега ће таксисти добити већу конкуренцију и изгубити одређене привилегије.

Грчки таксисти, који су ступили 18. јула у тродневни штрајк, противе се намјерама Владе да либерализује њихов и још неколико других такозваних "забрањених сектора" омогућавајући да се тим послом баве и други људи у земљи.

С обзиром на то да тродневни штрајк није дао резултате таксисти су објавили штрајк без ограничења.

Штрајком су посебно незадовољни туристички радници јер таксисти стално блокирају аеродроме и пристаништа и стварају хаос у саобраћају.