Грчка скупштина прихватила споразум са Македонијом

Тијесном већином гласова 153 за, а 146 против, грчки парламент прихватио је споразум с Македонијом о новом имену те земље, чиме завршава 27 година дуг спор Скопља и Атене.

петак, 25 јануара, 2019 / 15:54

Према одредбама Преспанског споразума, Република Македонија постаје Република Сјеверна Македонија, а Грчка више неће кочити њено приступање евроатлантским интеграцијама. Еуропска унија поздравила је ту одлуку.

Док се чекала одлука о промјени имена Македоније у грчком парламенту у четвртак навече, избили су нереди на улицама Атине.

Протестовали су противници Преспанског споразума према којем би та бивша југославенска република Македонија промијенила име у Сјеверна Македонија. Летјеле су бакље, Молотовљеви коктели, камење.

Због великог броја говорника у грчком парламенту гласање о споразуму одгођено је за петак поподне.1 КОМЕНТАР

  1. Здраво, ја сам Мисс СОФИА РОСА. Желим дати поуздано свједочење из Загреба у Хрватској о томе како сам добио кредит од Владимиреа Финанциал Инвестмент. Добио сам кредит од 50000 евра. НАПОМЕНА: Поуздана је и аутентична Ако је неко заинтересован за добијање кредита, молимо контактирајте њену ВИА ЕМАИЛ: [email protected]

    Здраво, ја сам Мисс СОФИА РОСА. Желим дати поуздано свједочење из Загреба у Хрватској о томе како сам добио кредит од Владимиреа Финанциал Инвестмент. Добио сам кредит од 50000 евра. НАПОМЕНА: Поуздана је и аутентична Ако је неко заинтересован за добијање кредита, молимо контактирајте њену ВИА ЕМАИЛ: [email protected]