Дани(ј)ел Симић

Живио беговат Изетбеговић – најистрајнији борац за независну Српску

Зар је заиста идеологија српског народа срозана на то, да је најјаснији подсјетник на животну важност Српске и неопходност што хитнијег раздруживања од Ефбиха, заправо странка коју је основао писац Исламске декларације?

четвртак, 24 јануара, 2019 / 19:53

Јесте ли примјетили колико смо пропали? Главна теза невладинићких мудросера српског поријекла по друштвеним мрежама, или уопште ових будалаша који мисле да нам ико из Брисела или Вашингтона жели ишта добро, потеже тезу у смислу – Договорили се Бакир и Миле да слуђују народ, да не мисли о свакодневним проблемима?

Може ли глупачкији и аутошовинистичкији популизам од овог?

За површни свијет у којем стикери, емотикони и лајкови играју кључну улогу, смарачка је прича о чињеници да ОПЕТ ПО КО ЗНА КОЈИ ПУТ, ИЗ ЕФБИХА ПРИЈЕТЕ СРПСКОЈ. И то овај пут чиме? Није било доста шездесетак надлежности, грб и химна; сад је на реду и само име државе које стоји на корицама Устава Републике Српске. Уколико се Миле договара са Бакиром око оваквих ствари, у питању је чин велеиздаје. И то уопште није зајебанција.

При том, и најглупљи припадник секте Невладинића не може одрећи да увијек и само једна страна напада на национална обиљежја и права друге нације. И то нације коју отворено жели да мајоризује при одлучивању. Нације којој припада Жељко Комшић, те сви лажни ефбиховски љевичари који мисле шта СДА говори.

Надаље, морате баш бити изметина, да не видите како теткице из Ефбиха редовно при неким крупнијим несугласицама јавно и са политичких функција пријете ратом. А нико не подиже кривичне пријаве против тога.

Срби и њихова Југославија

Фртутма око овог игроказа који СДА изводи због лошег постизборног потенцијала са своје стране непостојеће ентитетске границе, доказ је да би Срби и данас мирно и задовољно живјели у СФРЈ да их, геноцидним покушајем и докидањем заједничке државе, хрватска и муслиманска страна нијесу у томе спријечили.

Једнако као у случају 09.01.1992. године! Пресликано. Сјетили смо се да Дан Државности Српске почнемо достојно обиљежавати (војном парадом, а срозани на ниво милиције), тек када нам је беговат из Сарајстана, истог педигреа као јуче, уложио апелацију некаквом тобожњем Уставном суду БиХ.

Наравно, то значи само онима који ту правну спрдњу поштују. У Ефбиху, тако, има бар стотињак пресуда које они не зарезују ни ич. Нити ће. Но, ми смо се без поговора одрекли грба са двоглавим орлом и химне Боже правде. Усудили се да им направимо замјене! Није било референдума. А ни избора…

Синдром скуханог Србина

Срби се у БиХ, у којој су везивањем застава 1990. у Сарајеву и 1994. у Вашингтону, практично мањина, понашају као у СФРЈ. У којој су били релативна већина. Једини озбиљно поштују ко-фол-централну власт, која им заправо не може ништа. Од напада на Авганистан и Ирак у прошлој деценији – буквално ништа.

Срби опет очајнички желе да вјерују у немогућност историјског слиједа 1918-1941-1991, те дају све од себе да изграде унитарну државу, док истовремено спонзори такве БиХ (САД и НАТО) уништавају и распарчавају државе као Ирак, Сирија, Либија, Украјина… и праве их налик садашњој БиХ. Смјелије су се понашали новоусташки национал-комунисти у Хрватској почетком седамдесетих, када су Титу у зрачној луци Плесо интонирали "Лијепа наша" прије "Хеј Словени". А све на дочеку из међународне посјете.

Раније, мало смо се КАО јогунили на одузимање војне и политичке самосталности. Након десетина смјена, стотина одузимања људских права од стране ОХР, Чавић и Иванић су то коначно провели, а Додик својим гласовима подржао у НСРС. Данас знамо шта би значило имати своју војску, када вам неко стално пријети ратом. Прије или послије избора.

Из данашње перспективе, такође, исламисти и њихове сулуде вјерско-језичко-историјске перверзије су само требале сачекати коју годину у "Југославији без Словеније и Хрватске", па за остварење својих циљева не би морали ни ратовати. Као Шиптари на Косову и Метохији. Но, за разлику од Шиптара који имају посебан индоевропски језик, наши домаћи муслимани су нашег, словенског поријекла и српског језика, па као своју основну црту имају искључиво вјерски фанатизам. Шиптара има православних, католичких и исламских, док код нас вјера мијења нацију.

Што је потпуна глупост. Али на тој тези, као и на потпуно различитим језицима, историји и генетици, истрајавају управо из Сарајева и Загреба.

Сјетимо се војног удара у Кијеву

То су Срби у идеолошко-политичком смислу данас. Али! Могла би ту бити искра наде, као када се руска политичка елита освијестила о некомпромисно убилачким намјерама САД према Русији, тек када је удешен војни пуч и крвопролиће у Украјини. Договора нема. Неће стати никад, док Русија не постане величине Бјелорусије. А ни тада им Лукашенко неће ваљати, таман колико ни Путин.

Од земље у којој је преко 60 одсто становништва причало руски, те изгласало већински у скупштини да неће споразум са страном јој Европском Унијом, већ са компатибилном Руском Федерацијом, остала су два зараћена окрајка око Доњецка и Лугањска. Све друго су преузели фашисти који су забранили руски језик за јавну употребу, те у 21. вијеку САД спонзоришу оснивање нове националне цркве, чији припадници пребијају припаднике Руске православне цркве широм окупиране Украјине и истјерују их из њихових вјерских објеката.

Ја сам стари писац на ову тему, а на тему независности Српске скоро па једини, па ме не занима да се трошимо на то како имамо право да задржимо име своје Сјеверне Македоније, или Западне Србије. Занима ме искључиво шта ће из свега овога изаћи као Крим Републике Српске?

Гласам за Брчко

Ужа Република Српска има своју "Аутономну Покрајину Брчко (читав град и пола му општинског метоха)", али у подебљавању ентитетске линије у Дистрикту под ОХР-овом страховладом Српска опет ништа не ради. Чини мање него Србија на Косову и Метохији, под далеко неповољнијим условима стране окупације.

Неопходно је под хитно донијети политичке и правне акте, који ће у случају немогућности наставка живота у државној заједници БиХ, регулисати престанак важења Арбитражне одлуке за Брчко и успоставе Дистрикта, те излазак српске полиције и војске на административну линију.

О градњи дионице пруге Милошевац – Бијељина, чиме би Бања Лука била жељезницом везана за Београд, управо пролазећи кроз Брчко, чућете кад било ко у српској политици буде знао шта значи стратегија.

Да нема Бакировог исламистичког клана и Комшићевских наци-љевичара; ми се не би ни сјећали за шта нам је била потребна Република Српска.73 КОМЕНТАРА

 1. Знало се да ће из ефбиха, то су и најављивали годинама, некад срамежљиво, некад агресивно, ударити на име наше републике. Није да то није очекивано.

  Говорећи уопштено, може се покренути иницијатива за промјеном имена неке државе, републике, федерације, имамо примјера промјена имена држава у свијету, имамо и у нашој историји (Краљевина СХС/Краљевина Југославија), није спорно.
  Да ли ће та иницијатива проћи, у правилу одлучује однос политичких снага у тој земљи.

  Опет, аргументи које је изнио Бакир ибн-Алија су смијешни, да не кажем глупи. То да у Српској не живе само Срби, и да су ту и други народи конститутивни. Добро, па?

  Кроз историју би државе или административне јединице биле именоване по области, некад по граду, а често и по народу (најбројнијем или доминантном) који је настањује. Стандард именовања провинција или области по доминантном народу су увели у древном Риму.
  Данас у Европи огромна већина држава (у Африци је друга ситуација, но ту су државе настајале паралелно са процесом деколонизације, и тај етнички префикс код држава чешће није присутан) је именована по народу који је настањује од давнина.
  Слично је и са рецимо републикама Руске Федерације. И наравно да су све те државе, краљевине, републике, вишенационлне, поред тог живе и други народи, у неким републикама Руске Федерације (Карелија, Мордовија) су народи по којима је именована република и изразита мањина у тој републици.
  Све то нам говори колико су бесмислени „аргументи“ овог Бакира.

  Међутим, Бакир иде и корак даље, већ најављује не само иницијативу, него и да ће пред УС БиХ оспорити име Српске.
  Име Републике Српске је уставна категорија, УС се мора држати слова устава, зато и јесте уставни, аргументи овог Бакира како сам написао су бесмислени.
  Он јесте донио скарадну и скандалозну одлуку о Дану Републике, но сумњам да ће ићи толико далеко да се овдје руга слову устава.

  Ова апелација, ако до ње дође (а Бакир се нећка, би какио, неби какио), јесте са циљем изазивања кризе у БиХ, то је сигурно. Али то је и непријатељски чин према Срској. Свака тужба (па и ако вас комшо тужи ради међе) је непријатељски акт, а овдје се удара на сам темељ ове наше Српске, на име.

  Како реаговати? На жалост, биће зајебано. Већ иду подваљени спинови по неким порталима како је то дил овог злоће Додика и Бакира, као бациће коску свјетини да се замајава, а они ће у позадини неке своје науме спровести. Не кажем ја да нема тога (један као напада нешто, а други као брани), али опет, ако ћемо све гледати кроз ту призму како је то неки дил, за све оптужити неке “наше злоће“ како они шурују, тиме ћемо и обесмислити сваку реакцију, и створити услове да нам други кроје судбину и управљају животима. А ти нам не мисле добро.

  И опет. Како реаговати? Наравно да је неразумно бити партнер са онима који насрћу на Српску, да ли ако дође до те апелације,повући контрапотез и блокирати све институције државне заједнице БиХ, прекинути било какве договоре са „непријатељем“ који и само име оспорава, кренути са контра апелацијама, или нешто четврто, ваља мудро процијенити.

  Било би добро да овдје постоји слога свих политичких опција у Српској, јер када је Српска у питању ту не смије нико да подржава на било који начин оне који оспоравају Српску.
  Има наговјештаја да би до слоге могло доћи, видјећемо.

  Да ли је добро равнање, како то Данијел сугерише, са земљом Украјином и њеним искуњством од 2014-е на овамо? Да.
  Јер овдје је ? да ли је овај ограничени Бакир ово покренуо на своју руку, или иза овог потеза стоје озбиљнији играчи, они који су закували и на Мајдану, у земљи Украјини, а ти знају играти ову игру, и увијек могу посегнути за топузом. Видјећемо у наредним недјељама.

  Требаће овдје мудрости, а опет мудрост Србе у оваквим ситуацијама никад није красила.

  1. “… имамо и у нашој историји (Краљевина СХС/Краљевина Југославија), није спорно.“

   Мало ко то зна, односно на то обраћа пажњу, али први назив те државе је био Краљевство СХС

 2. Неки дан у брчанској основној школи Тамара закаснила дјеца кући.
  Зашто су вас задржали?
  -Бирали предсједника разреда.
  Зашто када сте га скоро изабрали?
  Кога сте сада изабрали?
  – Мексу!
  Како Мексу када је он најгори у разреду и туче осталу дјецу?
  Ко је гласао за њега?
  -Учитељица и два ученика.
  Радили мало телефони и родитељи забринути оду код учитељице а она српска малоумница каже “ у повјерење да је добила налог од директорице да српско дијете не може бити предсједник разреда двије године и да мора мало и Мексо“.

  Наравно све сам ово написао да би сликовито показао докле иде српска малоумност и слуганство а наравно и докле иде спровођење декларација нашег рахметли Предсједника никад умрле РБиХ.
  Значи, Милетови партнери са сећије и тала Бакир-Миле нису наивни и систематски рују док српска зомбизирана маса иде на корито по мело.
  Зато је Миле у Брчком на питање:
  – Јесте ли спремни?
  Добио одговор:
  – Још само да посолимо салату!

  Што би рекао мој добри чика Есо,баш су лијепо посјеђели.
  Мислим на сећији,ипак су то даске које живот значе.

 3. Predstava za maloumne..Niko me ne moze ubijediti da posrijedi nije deal SNSD-SDA..deja vu..
  Sto bi rekao vojnik JNA: „Oni kao hoce da se otcijepe, a mi im kao ne damo“

  A opozicija je prica za sebe. Pa ko im formulise stavove? Predsjednici stranaka?
  Ima li iko pametan da im kaze da ih Mile voda kao male cuke?

  Narod k’o narod – pajseri..stavovi komentatora poznati – u skladu sa njihovim politickim opredjeljenjima (ili pak opredjeljenjima gladnog stomaka, dakle sendvic i piva)… Na istoku stare price, na zapadu nista novo

 4. Од земље у којој је преко 60 одсто становништва причало руски, те изгласало већински у скупштини да неће споразум са страном јој Европском Унијом, већ са компатибилном Руском Федерацијом, остала су два зараћена окрајка око Доњецка и Лугањска. Све друго су преузели фашисти који су забранили руски језик за јавну употребу, те у 21. вијеку САД спонзоришу оснивање нове националне цркве, чији припадници пребијају припаднике Руске православне цркве широм окупиране Украјине и истјерују их из њихових вјерских објеката

  To se vec moze vidjeti u Crnoj Gori , tako da ne treba biti previse inteligentan i shvatiti kakav nam se scenario sprema.
  Ono sto je nas stvarni problem je nedostatatk nacionalne strategije i vodje koji „nisu informisani, iznenadjeni, dasak svjezeg vjetra itd. …

  1. “Од земље у којој је преко 60 одсто становништва причало руски, те изгласало већински у скупштини да неће споразум са страном јој Европском Унијом, већ са компатибилном Руском Федерацијом, остала су два зараћена окрајка око Доњецка и Лугањска. Све друго су преузели фашисти…“

   И…

   Је ли то Путинова побједа или пораз?
   Ја мислим да је пораз јер му се догодио испред носа.

  1. Šteta što bosanski Kurdi nisu dosljedni u svojim inicijativama ,a valjda nisu ni očekivali da im dojučerašnji nalogodavci ulete klizeći start .
   U glavnom je kirba danas pred kamerama pojeo sve ono što je prekjuče izasrao.
   Stranci su balijama već objasnili da protiv referenduma i volje naroda nema nikakvog lijeka,a poznato je da poslijr jebanja nema kajanja …tu lekciju su bosanski kurdi naučili 3 godine poslije „žrtvovanja mira za slobodu …u rezervatu od 23% )

  2. Ne bi se ja tu oslonio na strance kao nekakav faktor koji su eto ovog puta na našoj strani, pogotovo u svjetlu jučešnje izjave, ne mogu se sjetiti, nekog evropskog činovnika u BiH, da ta inicijativa u ovom momentu (formiranja vlasti) nije poželjna i pogodna. Znači, sutra bi mogli promijeniti stav. Važniji je po meni naš stav i tu ne bi smjelo biti odstupanja a to je da moramo uvijek imati aktivan odnos prema svojoj imovini (pokazati jasnu odlučnost) što bi u našem ovom slučaju bila Republika Srpska pošto nam niko neće pomoći ukoliko to i sami ne pokažemo.
   Drugim riječima, ne trebamo se oslanjati na to što danas kaže EU ili bilo ko drugi, već svojim jasnim i nedvosmislenim stavom pokazati da smo spremni braniti naša prava pa i po cijenu dublje političke krize (smjene političara, sankcije, itd.) ali u to nisam siguran.
   Naravno da se ovo odnosi na krucijalne stvari kao što je naziv Republike a ne nadgornjavanja ko će biti predsjedavajući SM a na što mi ovaj cirkus počinje ličiti.

  1. Није смешно.
   Шта фали имати један неисламистички, а један исламистички ентитет.
   Нек’ се има свега кад затреба.

  2. Predlog za novi naziv „bosnjak“
   Msm i vrijeme je za promjenu ipak je prosla cetvrt vijeka i po balijskoj tradiciji je vrijeme za novi naziv.
   Po svim parametrima i istorijskim cinjenicama ,balije bi se sad trebali zvati Bosanski Kurdi !!
   -nastali otomanskim genocidom
   -nemaju matičnu državu
   -nemaju svoj jezik (koriste srpsko pismo sa ubačenim turcizmima i nazivaju ga “ bosanskim jezikom“)
   -ogroman postotak nepismenosti
   -srednjovjekovni primitivizam
   – žive na prostoru 5 kantona ili ti rezervat od 23% teritorije bivse Srbih .

 5. Ne bi se ja tu oslonio na strance kao nekakav faktor koji su eto ovog puta na našoj strani, pogotovo u svjetlu jučešnje izjave, ne mogu se sjetiti, nekog evropskog činovnika u BiH, da ta inicijativa u ovom momentu (formiranja vlasti) nije poželjna i pogodna. Znači, sutra bi mogli promijeniti stav. Važniji je po meni naš stav i tu ne bi smjelo biti odstupanja a to je da moramo uvijek imati aktivan odnos prema svojoj imovini (pokazati jasnu odlučnost) što bi u našem ovom slučaju bila Republika Srpska pošto nam niko neće pomoći ukoliko to i sami ne pokažemo.
  Drugim riječima, ne trebamo se oslanjati na to što danas kaže EU ili bilo ko drugi, već svojim jasnim i nedvosmislenim stavom pokazati da smo spremni braniti naša prava pa i po cijenu dublje političke krize (smjene političara, sankcije, itd.) ali u to nisam siguran da je naša vrhuška spremna.
  Naravno da se ovo odnosi na krucijalne stvari kao što je naziv Republike a ne nadgornjavanja ko će biti predsjedavajući SM a na što mi ovaj cirkus počinje ličiti.

 6. „Од земље у којој је преко 60 одсто становништва причало руски, те изгласало већински у скупштини да неће споразум са страном јој Европском Унијом, већ са компатибилном Руском Федерацијом, остала су два зараћена окрајка око Доњецка и Лугањска. Све друго су преузели фашисти који су забранили руски језик за јавну употребу,…“

  Gledaj pajdo..to sto si posjetio DNR ti ne daje za pravo da lupas jednostrano, jer nisi posjetio i drugu ukrajinsku stranu.
  Da jesi, znao bi da i dalje preko 60 % Ukrajinaca govori ruskim jezikom, i da ruski nije zabranjen. Da jesi, vidio bi da i s jedne i s druge strane zivi jedan narod, Ukrajinski, koji jednako ne voli vlast u Kievu kao i marionetske drzavice DNR i LNR

  Jedino sto ne napisa, alu evo Simo je promucurno napisao, ono sto je istina
  Umjesto 40 miliona prijatelja (citaj brace i sestara, jer su Ukrajinci i Rusi prakricno jedan narod) na zapadnim granicama Rusije, malo pomalo ce se stici do 40 miliona neprijatelja Rusije, zahvaljujuci ruskom caru (citaj pajseru) Putinu
  Ameri su potpuno porazili rusku politiku u Ukrajini, a da nisu nijedan gubitak imali, nego okrenuli bracu na bracu

  I ne kontam kako si sve to povezao sa SDAovskim spinom o osporavanju imena Srpske..
  Tekst nema nit, ni pocetak ni kraj

  1. Нешто балинће нурвозно.

   Није оћекивало да ће га ЕУ онако одхјебати.

   Чак и Инцко на њих смије дићи кухурац.

   Зато оно неурозно…

  2. Gledaj nesto smece iz mjesanog braka, nikad u zivotu nisi bio, sreo niti pricao sa ukrajincem ili rusom, nikad nisi posjetio te zemlje ali bi vazio o njima…klasicni bosanski intelektualac
   Nacija i narod su sustinski kategorije identifikacije. O Rusima i Ukrajinacima mogu pisati jer ih poznajem i jer sam tamo boravio.
   Ono sto sam napisao je zapazanje koje sam izveo iz svog iskustva rada tamo
   A sta si ti napisao?
   Napisao si ono sto ja volim da citam, sto me inspirise
   Bol, nemoc i gorcina turcina je ono na sta dobijam erekciju.
   Hvala ti sto postojis i pises na ovom portalu

   Nisam napisao da u Ameri krivi, naprotiv tako se u sustini vodi moderan hibridni rat, a rusi to ne kapiraju, niti ce ikada kapirati. I zato ja ne kapiram prosjecnog Srbina koji nikad nije upoznao Rusa, njihov sistem vlasti i nacin zivota, kako moze da sebe identifikuje sa istim.
   Ali eto..prosjecno Srbin je otprilike isti kao i kvazi intelektualno nedonosce poput tebe..Misli da je pametan i da sve zna, iako nije otisao dalje od BGD i ZGB

  3. Најбоље упоређење система у Русији и у САД су Аљаска и Сибир.
   Слична клима, слични ресурси. Домородачко становништво исто.

   Говорим из прве руке јер сам пословно био и на Аљасци и у Сибиру.

   Државе и у једној и у другој области црпе ресурсе, све исто.
   Међутим, становништво на Аљасци има много већу корист од тога, стандард је висок, радници који раде на Аљасци су много боље плаћени.

   У Русији се пристојно живи у три-четири већа града, док САД и Канада имају систем да си много боље плаћен за исти посао на Аљасци него у Оклахоми или Онтарију. Плате рударских, геолошких,грађевинских инжењера, доктора, добрих мајстора и занатлија на сјеверу Канаде и Аљасци су и до три пута више него у Торонту или Детроиту.

   У Русији је другачије. Највеће плате су у Москви и Петровграду, Казању и још неколико градова. Остало нула.

   Руски народ је напаћен. Талац је својих мегаломанских вођа. Руски народ је у депопоулацији, а у чувеној руској војсци у коју се Срби толико уздају већ сада је 35% муслимана. Немам ништа против, али нека се и то зна.

   Руски народ, велики народ, образован, са огромним богаством, лоше живи.

 7. https://www.rtvbn.com/3938199/vranjes-se-zalaze-za-jednoumlje

  Други текст, у предстојећем низу, чији је основни циљ разбијање исказаног јединства српских представника. У наредним данима очекујемо интензивирање издајничке ТВБН машинерије. Ево већ данас је најављено гостовање Вучића.

 8. Добро је да су се сви из позиције и опозиције састали и заузели јединствен СТАВ, без обзира да ли их је окупила стварна намјера Бакир-сина, или спин у договору са неким?

  Нажалост, та слога „српских партија“ дугорочно неће дати никакве резултате, већ од идуће НСРС иде поново политиканство, отпор опозиције, све да би се опрали од тога што су били са Додиком на састанку.

  Иначе, нама јединство не треба само у заштити имена Српске, да не набрајам све око чега нам треба, зато ја лично не очекујем ни по ком основу више сарадњу, напротив.

  Значи, пошто опозиција „мора“ гурати своје, неко у овој држави мора бити конструктиван и конкретан.

  Избори су тек завршени, ја да сам посланик,макар и опозициони, већ би у влади и на понуди дневног реда НСРС било низ конкретних и изводљивих рјешења за ову и наредне четири године.

  Зато су ЗЕЛЕНИ као ванпарламентарна партија припремили низ приједлога новој влади , јебига, неко мора радити док се други баве политиканством и србују, тачка.

 9. A ja dodajem :bolje se potrudi da ga savjetujes da odobri pare za gripo-stan,da ne umiru ljudi od lako izljecive bolesti.Besplatni udzbenici mogu i sacekati,dok se ne poboljsa geopoliticka situvacija.
  Bezbjedonosna situacija je vec bolja kako ministar smjeni nacelnike.Sad moremo mirne duse globalno-polikiticariti.

  Da, jos samo ovo,hitno pozatvarati sve ambasade i rijesen problem iseljavanja.Koji hurac svi navalili koda ovdje pada s neba.A i „Tor“ poluprazan.Vise vukova neg ovaca.Da se nebi poceli medzusobno gristi.

  1. MeDZusobno …
   Nepismeni balija ostaje nepismeni balija pa čak i kad si izmisli „bosanski jezik“.
   U JNA je Major morao balijama objašnjavati za šta služi „tariguz“ jer je zaostala gamad nosila flaše u toalet pa smo mislili da se opijaju …
   Sa 19 godina prvi put vidjeli mokri čvor ..
   A u ratu niti u jednoj balijskoj kući nema stola …jedu na podu ko kerovi mater im ( him) jebrm zaostalu ko psi.
   Fuj sa kakvom gamadi smo živjeli u istoj državi

  1. Ali neki njegovi obožavaoci tvrde da ima pečat u vojnoj knjižici da je bio, što je važnije od toga da li je stvarno bio.

 10. MeDZusobno …
  Nepismeni balija ostaje nepismeni balija pa čak i kad si izmisli „bosanski jezik“.
  U JNA je Major morao balijama objašnjavati za šta služi „tariguz“ jer je zaostala gamad nosila flaše u toalet pa smo mislili da se opijaju …
  Sa 19 godina prvi put vidjeli mokri čvor ..
  A u ratu niti u jednoj balijskoj kući nema stola …jedu na podu ko kerovi mater im ( him) jebrm zaostalu ko psi.
  Fuj sa kakvom gamadi smo živjeli u istoj državi

  1. Dzes ba, Lukas.Jes ti onaj sto tariguzom brises supak i kad se tusiras?Major ti kazao da je to ispravno?

   E jesi supak pravi,i to sovinisticki.

  2. Џасмине, немој се зајебавати и писати коментаре под ником Лукас!

   Провидни сте…Море АИД то боље, нестаје вам идеја.

  3. Evo ga Bosanski Kurd se pronašao ….
   Nego umjesto svađe sa Srbima bolje da tužite tursku kao naslednicu otomanskog carstva zbog genocida,etnocida i urbicida,sramote,pretrpljene dusevne boli.. na Balkanu .
   Dokaz je milion ipo bosanskih kurda sa turskim imenima i islsmskom vjerom ( nasilno prevedeni) .
   Od odstete koju dobijete možete kupiti RS i tako ste rijesili 2 vasa istorijska problema .
   Razmisli…

  4. Tuširanje i odlazak u „ćenifu“ su dvije različite stvari poturčeni Srbine !!
   Isto kao što je kad ga Četnik stavi buli u vaginu ili u anus..
   pitaj kuju što te je okotila pa neka ti objasni razliku

 11. Simo Horoz ,kad je u pitanju zahebavanje Nikole,omalozavanje,etiketiranje ostalih..prvi u saffu.

  Kad mu postavis par teza iz plejade problema obicnog covjeka ,usuti ko pickica.

  Ne iznenadzuje me.

  Iznenadzuje me opozicija.Zar ne kontaju da ne mogu dobiti na taj nacin,Zar nemaju par stotina hiljada da plate strucnjake da kazu kako izaci iz ovog ekonomskog propasta?
  Evo Nikola je na tragu,motivisan patriota(misli svima dobro),niko mu nimukajet.Svoje trosi nebili narodu bilo bolje.

  Propast,ode sve u helac.Tuga.Narod posvadzan,zeljan zivota a nedaju mu.
  Ne konta ni Simo ni ovaj Lukas da drvo moras odrzavati,ne lomiti granje..inace se osusi…ko haslama u proljece.

  1. Ć č dž š…
   Svadzaš= svađaš
   Ne iznenadzuje= ne iznenađuje.
   Zar pored 1000 godina „bosanskog jezika“ još uvijek NEPISMEN ????!!

  1. Ma jasno sve ..nego reci mi te flašice vode što nosite sa sobom u „hslu“ ili „ćenifu“ …jeli služe samo za plahnuti šupak poslije proljeva ili i za gašenje žeđi ?

  2. Eto po bolesnoj balijskoj logici i tuš služi za vršenje velike nužde tako da Him ćudno što ćetnici pod tušom peru dupe rukom a u „ćenifi“ haman brišu tariguzom.
   Balija je Diagnoza !!!

 12. Ps
  Simo je politicka pickica.To sto sjedeci pisa je problem sto ima hanumu politicki osvjestenu pogledima na demokratiju na SNDOVSKIM nacelima.Nije on kriv.Ako ga iko bude zajebavao na tim osnovima imace sa mnom problem.

  Necu da se ponovi greska kao sa bin-ladenom.Ja ga tako nazvao od milja a neki mu to spoticu u njegovoj karijeri.Tacka.

  Mazohizam,ideal ovdasnjeg mentaliteta.tipa Lukas

  1. Ako te čuju predstavnici ISIL-a u saray evu da karanje balija nazivaš mazohizmom umjesto đenosajdom bićeš izopšten iz bnv-a kao i Galijašević pa ćeš sutra udarati po svojima.
   Taj fenomen je do sada naučno dokazan samo kod Pasa

 13. Већ сам написао како ПДП и СДС добијају изненадну шансу да се политички рехабилитују, али изгледа да они не пропуштају ни једну ђансу да се дубље заглибе.

  Умјесто да су њихови министри, одмах након Бакирове објаве о намјери да тражи измјену имена Републике Српске, напустили или замрзли функције у Савјету министара, они су, сад кад је Бакир већ подвукао реп, изашли са иницијативом да се смијени потрпредсједник НСРС Братић, чиме су се потрудили да са своје стране прибаве доказ Бакиру да су Бошњаци заиста угрожени од српске већине и да та српска већина не жели на функцијама легитимне представнике бошњачког народа.

  А још приде, да би помогли Бакиру, а Србима бацили димну завјесу, дигну ђеву око декларације Хрвата у ФБиХ, иако РС нема ништа са тим сусједним и пријатељским ентитетом и не би требала да се мијеша у унутрашње ствари тог ентитета, као што и ми не желимо да се наши пријатељи из ФБиХ не мијешају у унутрашње ствари Републике Српске.

  Већих политичких будала одавно није било на сцени.

 14. Стварно људи, шта да човјек ради са ових што бранећи Србе и Српску стално наводе млин на туђу воденицу?

  Даш шлагворт посланицима у НСРС, све кроз тренутни рад ванпарламентарних ЗЕЛЕНИХ, наведеш у коментару како смо доставили више приједлога влади по питању побољшања еколошке и економске ситуације.

  Плус напишеш како би да си посланик, све за ово кратко вријеме од новог сазива НСРС наметнуо више позитивних тема, наметнуо неке од тачака дневног реда, да би………………….

  Џаба,умјесто да нешто ПОЛИТИКАНТИ и ПОПУЛИСТИ укапирају, да својим писменим радом, конкретним приједлозима и луцидним говорима у НСРС заслуже поштовање предсједника владе, ресорних министара и свих других посланика.

  Да се према том појединцу, (посљедично партији) створи оправдан респект вођства скупштине кад говори и тражи по пословнику ријеч,односно, да због ауторитета који се ствара кроз писмен рад у НСРС на такве посланике нико не смије да удари од јастребова из противничког табора, да га не прекида и не опструише предсједавајући.

  Да на основу тог писменог рада народ кроз гледања преноса скупштине добије повјерење у тог појединца, посљедично да оправдано расте рејтинг и партије којој припада, да………….

  Нажалост, свједок сам од првог дана засједања НСРС немоћи, политиканства, популизма и веома лошег стратешког дјеловања, што је најгоре, свједок сам недораслог понашања појединих “ вођа“ историјском тренутку у коме се налазимо.

  Сад кад се осврнем на ових пар мјесеци, тек видим колико су оне моје двије колумне о Додику и Вишковићу после избора биле одраз писмене и одговорне политике, политике која види мјесеце, године и десетине година унапријед.

  Све у свему, плаче ова држава за авангардним ЗЕЛЕНИМ, тачка.

  П.С. Препоручујем свим партијама, посебно опозиционим да наложе својим посланицима да прате писање и коментаре Николе Лазаревића на Фронталу РС, више ће им то помоћи него сто семинара код Конрада и других Аденауера.

  1. Јебаво ти то, него реци радиш ли шта на прганизацији параде поноса на чаршији?

   Немој сад да се правдаш „оде Гребо“, има ту још људи кохи могу помоћи.

 15. Рахметли Здравко Гребо, Бог да му душу прости,надам се да је отишао у џенет.

  Ко би рекао, име му Здравко?

  У сваком случају, био је филозоф-политикант, у осталом као и сви херцеговци, без обзира које су вјере(част изузецима), зар не?

  1. Имаш ли ти приједлог ко ће нам из чаршије помоћи у организацији параде?

  2. Simo vidi sa Lukasom.Nek povede i tog svog majora.

   Kad bolje razmislim ,razumijem ljude koji sjedeci pisaju.Njihovu potrebu da se tom zlu otrgnu,ali ne mogu.
   Sta im drugo preostaje nego da pod stare dane traze druge varijante da zadovolje svoj iskonski nagon

 16. KO je citao Frojda razumije Simine dileme.
  9. april 1935.

  Draga gospođo _________,

  Iz Vašeg pisma sam zaključio da Vam je sin homoseksualac. Zanima me zašto ste namerno izbegli ovaj izraz dok ste ga opisivali. Homoseksualnost zasigurno nije prednost, ali nije ni nešto čega se treba stideti, nikakav greh, nikakva degradacija. Ne može se klasifikovati kao bolest. Mi je smatramo varijacijom seksualne funkcije. Mnogi ugledni pojedinci u antičkim i modernim vremenima bili su i jesu homoseksualci, a među njima je i nekoliko najvećih ljudi u istoriji (Platon, Mikelanđelo, Leonardo da Vinči, itd). Izuzetno je nepravedno kriminalizovati homoseksualce – a i okrutno. Ako mi ne verujete, pročitajte knjige Havelok Elisa.

  Kada od mene tražite pomoć, pretpostavljam da mislite na to da li mogu da eliminišem njegovu homoseksualnost i učinim ga heteroseksualnim. Odgovor je, opšte gledano, da ne možemo tako nešto da obećamo. Iako u nekim slučajevima mogu da se uspešno podstaknu nerazvijene heteroseksualne bakterije, koje postoje u svakom homoseksualcu, u većini slučajeva to više nije moguće. Bitno je pitanje starosti i drugih svojstava individue. Rezultati tretmana se ne mogu predvideti.

  Ono što psihoanaliza može da uradi za vašeg sina je nešto sasvim drugo. Ako je nesrećan, neurotičan, inhibiran u socijalnom životu, razdiru ga konflikti, analiza može da mu pruži mir, sklad i ponovno funkcionisanje, nezavisno od toga da li će ostati homoseksualac ili ne. Ukoliko odlučite da ga ipak podvrgnete psihoanalizi – mada očekujem da nećete – morao bi da dođe kod mene u Beč. Ja nemam nameru da odlazim odavde. Međutim, nemojte zaboraviti da mi pošaljete svoj odgovor u svakom slučaju.

  Iskreno Vaš i sve najbolje,
  Frojd

 17. Da zakljucim.
  Iz navedenih problema sa pisanjem sjedeci Simo se okrece homosexualizmu.Nije iskljuceno ni da je taj poriv osjetio pri prekomjernom upotrebom tariguza cak i pod tusom.Na to upucuje komentar njegovog alter- ega Lukasa.
  Naravoucenije:

  Nedaj zeni u partiju,pa makar i SNSD bila.Brzo se navuku na feminizam a ti simo paladaj „suhog“ k…omentarisanja

 18. Lukas 30. јануара 2019. у 19:47
  Ma jasno sve ..nego reci mi te flašice vode što nosite sa sobom u „hslu“ ili „ćenifu“ …jeli služe samo za plahnuti šupak poslije proljeva ili i za gašenje žeđi ?

  Ljudi moji ,sta je ovome.Viri po“halama“ i „cenifama“ sta ko radi sa svojim anusom.Bas mu je ,izgleda,onaj major „metnuo“ sexualnu orjentaciju.

  Ima Frojd i za ovakve dijagnozu.

  https://sr.wikipedia.org/wiki/Prikrivena_homoseksualnost

  1. Pa opšte je poznato da psi i balijaći ne koriste tariguz u “ ćenifi“ već ruku i jezik …pa sad ..vi znate najbolje

 19. Једино на овом посту можеш нешто рећи поводом посјете тројца Бриселу, данашње одлуке Уставног суда о апелацији Бакир сина и вечерашњем гостовању Бакир сина на БНТ1.

  Елем, за почетак може и овдје, све док не изађе неки текст везан за побројано.

  -прво, бријантна побједа хрвата

  -друго, бриљантно одиграна партија муслимана и хрвата, односно проведен договор СДА и ХДЗ уз медијацију МЕНТОРА, све са условаљавањем савјета министара МАП-ом преко Комшића и Џаферовића, одлуком ЦИК-а о дому народа у федерацији, па као фол апелацијом, па онда договорена ненадлежност Суда, све да хрвати добију што су тражили, Бакир да се опере код народа због очигледне „издаје националних интереса“, те да се лоптица пребаци у двориште Републике Српске.

  -посљедице, 100% успјех, лоптица је пребачена нама, Човић ће сад морати да врати услуге, другим ријечима, неминовно затезање омче Републици Српској због МАП-а, али то је тек почетак, иде……….

  Наравоученије по св. Николи рибару:

  „Коме је Бог отац, сва су му дјеца свеци, значи, није овај трилинг ХДЗ-СДА, МЕНТОР, овај њихов одлично одиграни „дамин гамбит“ неки велики мајсторлук за оне који код нас виде даље, али јесте опомена за Србе који………………, овим се наравоученије прекида, тачка.“

  1. Светац,

   де нам као правник разјасни како је судском одлуком о избору кантоналних представника за Дом народа ФБиХ лоптица пребачена у авлију РС?

   Какве везе имамо ми са тим?

 20. Кад нешто пишем на тему будућих односа у БиХ, то радим искључиво да пошаљем поруку, то сам урадио прошлим коментаром, исто као што сам то урадио у колумни о Додику прије два мјесеца.

  Иначе, све ће нам се само казати идућих седмица и мјесеци,јуче сам на Новом Стандарду послао коментар на колумну проф. Кецмановића, послао сам га прије него је објављена пресуда Суда о ненадлежности, послао сам један и после објаве.

  Прочитај тамо коментаре рибара, можда добијеш одговор зашто не расправљам о појединостима?

  1. Као што сам и очекивао.
   Празна прича.
   Без конкретног објашњења и одговора.

   Прави гљурац…

 21. Pa zar nije Baja rekao da Dragan covic jedini brani interese RS-a u Sarajevu ???
  Sta bi ponovo – Latini zatajise ili ?

  čemu služi politička ljubav Milorada Dodika i Dragana Čovića ako i Hrvati u Ustavnom sudu glasaju protiv interesa RS.

  -Ne iznenađuje me takvo ponašanje sudija iz reda Hrvata. To ujedno i demaskira licemerje HDZ BiH ali i sramotno ponašanje SNSD. Strašno je da Milorad Dodik kaže da Hrvati u institucijama BiH brane interese RS, a onda nam hrvatski ministri šalju krivični zakon BiH koga ministri iz Saveza za promene uporno vraćaju, dok nam hrvatske sudije u Ustavnom sudu BiH donesu ovakvu odluku

  1. Ја водим рачуна о менталној хигијени па не читам ништа са неких портала.

   Де ти те своје коментаре пребаци на Фронтал, па да дискутујемо, а не да се тако простачки изражаваш, говно једно!

 22. Нема пребацивања, тамо су биле констатације, знам да су сви дежурни ботови, па и ти прочитали коментаре на оба портала.

  Овдје сам у коментарима краће поруке послао, зато сам ти и рекао да прочиташ тамо.

  Толико о томе,даље анализе нема што се мене тиче.
  Ако неком треба моје мишљење на тему односа у БиХ, лако је са Ниџом, значи, све што је за опште добро, а могу помоћи, од капетана је од срца гратис, тачка.

  1. Никола, довољно је на изборима гласати за Комшића и онда немаш потребу уопште пратити дешавања на нивоу БиХ.
   Који ти је ник на новом стандарду,или нам једноставно постави линк ако си нешто писао јер је оно страшно за погледати.
   Спутњик, Говори српска,информер су се удружили у један лист,само линком можемо остати минимално у зони зрачења.

 23. Ipak krv nije voda…

  U prilog tvrdnji da Bakir Izetbegović dobro zna od koga potiče, Selimović podsjeća da Bakirov otac Alija nije ni krio svoje srpske korijene, pa u nekim njegovim dokumentima piše da je „Srbin islamske vjeroispovijesti“, a neke je i sam svojeručno popunjavao.

  „Poznato je da su Izetbegović i Slobodan Milošević prilikom razgovora pominjali Izetbegovićevo beogradsko poreklo“, napominje Selimović.

  On navodi da su Izetbegovići bili poznata begovska porodica u Beogradu, a daljim porijeklom su iz Smedereva i prezivali su se Jahići /od Jahija – što na srpskom znači Živko/.

  „U sadašnji Šamac došli su posle iseljavanja muslimana iz Beograda 1867. i 1868. godine. Alija je bio obrazovan čovek i nije bio veliki pristalica bošnjaštva, iako je bio veliki musliman, ali je kao političar to prihvatio“, pojašnjava Selimović.

 24. Додатак, од сада ћу син Бакира звати, син Бакир Живковић, од оца А(И)лије Живковића.

  Сунце ти јебем колико познатих рођака имају, од Тозовца, Тинета и Радмиле Живковић, па на даље.

  Куд се ухвати покојни А(И)лија Живковић политике, да би музичар, све као што су остали Живковићи из Србије, можда никад рата не би било?

  Данас би можда син Бакир имао везе са Босном, само зато што би као музичар био у комисији звијезда Гранда, све заједно са хармоникашом Босанцем.