Капетан Кук допловио у Српску да прича о туристичкој понуди

Министар трговине и туризма Драгица Ковач одржала је данас у Бањалуци састанак са представницима туристичке компаније "Томас Кук" из Велике Британије са којима је разговарано о могућностима сарадње у области туристичке промоције Републике Српске у иностранству.

петак, 25 јануара, 2019 / 16:47

Разговарано је о потенцијалним начинима сарадње са највећим туроператором у свијету ради промоције туристичке понуде Републике Српске на страним тржиштима, попут земаља Западне Европе.

Представници компаније "Томас Кук" изнијели су приједлоге о могућим облицима промоције туристичких капацитета Српске, о којима су имали прилику да се упознају током претходних долазака и обилазака најзначајнијих дестинација у Републици Српској. (У саопштењу се не наводи које су то локације, оп. Фронтала)

Министар Драгица Ковач похвалила је интересовање туроператора из Велике Британије за сарадњу са Републиком Српском, истакавши да ресорно министарство велики значај посвећује активностима које се односе на промоцију туристичких потенцијала Српске. Она је навела да ће сваки приједлог о унапређењу промоције бити разматран у складу са интересима представљања Српске на другим тржиштима.

На састанку је потврђено да ће у наредном периоду бити разматране информације о даљој сарадњи министарства и туристичке компаније.