Градоначелник Приједора позвао синдикалце здравствених установа на састанак

Градоначелник Приједора Слободан Јавор данас је организовао састанак са представницима синдикалних организација шест здравствених установа града Приједора. Ово је била прилика да градоначелник још једном захвали свим здравственим радницима на пожртвованом и професионалном раду у претходном периоду који је обиљежила пандемија вируса корона.

четвртак, 25 августа, 2022 / 15:33

Он је присутне упознао о неопходним процедурама и  редослиједу активности који слиједе како би здравственим радницима била исплаћена обећана средства као вид подршке градске власти здравственом систему у граду Приједору.

" Након што се испоштују све потребне законске процедуре планирана средства од 400.000 КМ биће оперативна у наредних мјесец дана, а будући да је синдикат тај који заступа раднике , он ће донијети одлуку како ће у којој здравственој установи ова средства бити распоређена", рекао је Јавор.

Он је додао да је предвиђено да медицински и немедицински кадар добије по 400 КМ.

Градска управа жели , не добру него, одличну сарадњу са здравственим установама и здравственим радницима и у наредном периоду, поручио је Јавор.

Представници синдикалних организација који су присуствовали овом састанку изразили су захвалност на разумијевању и одржаном обећању те да су здравствени радници солидарни и да се надају да ће у свакој од установа наћи адекватан начин како да додијељена средства буду расподијељена.

Данашњем састанку присуствовали су :Удружена синдикална организација струковног синдиката доктора медицине, медицинских сестара и техничара ЈЗУ Болнице "Др Младен Стојановић",Синдикат здравства и социјалне заштите ЈЗУ Болнице "Др Младен Стојановић",Струковни синдикат медицинских сестара и техничара Републике Српске-синдикална организација ЈЗУ Дом здравља Приједор, Синдикат здравства и социјалне заштите Дома здравља Приједор,Синдикат Дома за старија лица Приједор, Синдикат Завода за транфузијску медицину Републике Српске- служба у Приједору , Синдикат Дома за лица са инвалидитетом Приједор, Центар за медицину рада и спорта.Оставите одговор