Грађанин Милорад Додик тужио предсједника Милорада Додика

Предсједник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да је као приватно лице поднио тужбу против себе самога надлежним тужилаштвима, а за свједоке позвао Драгана Чавића, Младена Босића, Бранислава Бореновића, Вукоту Говедарицу и друге политичаре.

понедељак, 2 новембра, 2015 / 21:57

"Не бојим се процеса. То сам урадио с намјером да прекинем ову харангу и да се све то смјести у институције ове земље, рекао је Додик, јавља новинар "Независних”.

"Иако је ово неуобичајено, одлучио сам да тужим себе, јер они нису поднијели тужбе, иако су износили оптужбе" навео је Додик.

Тврди да ће то допринијети стабилизацији прилика и подстаћи и друге да исто раде да би стала јавна галама.

Очекује и брзо раговање надлежних правосудних институција.

"Упознао сам Ђокића и Павића с овом намјером. Данас сам припремио и поднио Тужилаштву, зависности од теме или надлежности Тужилаштву у РС и Тужилаштву БиХ – искључиво у овом питању немам ништа против да то Тужилаштво уради – пријаву против самог себе. Милорад Додик грађанин тужи предсједника Републике на основу изнесених јавних оптужби за наводни криминал и чињеницу да они што су то говорили на јавној сцени нису сматрали потребним да сами то ураде", рекао је Додик.

Рекао је да је навео све што су у јавном говору рекли оптужујући га за криминал.

"Урадио сам то у жељи да ојачам институције и да управо оптужбе за евентуалне злоупотребе закона лоцирам тамо гдје је то мјесто. Ја, дакле, тужим, а за свједоке наводим господина Чавића, г. Бореновића, Говедарицу и многе друге који су то чинили у медијима. Имаће прилику да у правосудном поступку своје наводе потврде. Надам се да ће то бити довољно да то смјестимо у институције и да се престане са харангом. Ја се не бојим било какве истраге, али је чудно да они што су годинама причали никад нису поднијели пријаве", рекао је Додик.

Додао је да су већ годину дана на власти на нивоу БиХ, а да ништа нису урадили.

Рекао је да овакав потез јесте неуобичајен, али да више није могао да чека да они сами поднесу пријаве, па је то, како је навео, сам морао урадити.

Истакао је да сматра да ће тај потез допринијети стабилизацији институција, и да ће потакнути друге да путем тих институција траже рјешење за оно што је кршење закона.

"Тако да се јавна глама каљањем људи, и изношењем неистина, једном заустави", рекао је он.

Изразио је очекивање да ће правосуђе радити брзо и да се пријава односи на све предмете – од Боске, преко Бобар Банке, и свега, па и 150 "пријава које Бореновић има".

"Све сам то пријавио, а господин Бореновић ће бити свједок моје оптужнице против мене", рекао је он.

Додик је рекао да су недавни напади на Павића око рудника Љубија показали да се институције сада дестабилизују персоналним оптужбама на рачун лидера партија које су у коалицији у РС.

"То је дио раније планиране приче как оби се разбила коалиција, а ако то не може онда се нападну чланице. Па сте чули гнусну лаж човјека који је то све рекао а онда сутрадан рекао да то није рекао а то лако можете да утврдите у медијским извјештајима", рекао је Додик.

Додик је ово изјавио послије састанка са лидерима Демократског народног савеза Марком Павићем и Социјалистичке партије РС Петром Ђокићем у Палати Републике.

Додик, Павић и Ђокић су као коалиција задужили Владу РС да сваке седмице позове српске представнике у Савјету министара БиХ на усаглашавање одлука које се доносе на нивоу БиХ.

Додик је рекао да ће предложити да се примјењује европски модел.

Појаснио је да се европски модел односи на то да стални представници земаља чланица ЕУ сваке седмице у Бриселу усаглашавају политике својих земаља са политикама ЕУ, те је рекао да жели да се такав модел примјењује и у БиХ.

Рекао је да је Савјет министара према Уставу БиХ помоћни орган Предсједништва БиХ, а да су извршна овлаштења на нивоу ентитетских влада.

Павић је рекао да је он био предмет лажних оптужби у којима је битно оптужити човјека без обзира да ли постоје аргументи.

"Неко ко је потписао уговор који је дјелимично штетан, ти су сада покушали лажним оптужбама да умјесто Додика лажима дирају и коалиционе партнере. Лажи неће проћи нигдје", рекао је Павић.48 КОМЕНТАРА

 1. Као друг Јова у филму „Човек с четири ноге“:

  http://www.youtube.com/watch?v=8BlixOMjbKo

  Баш као што каже друг Јова, и нас је све “ прогутала црна рупа“.

  Мора се признати да је потез оригиналан, да Додик ппново иде у сусрет проблемима, напада их, не дочекује. Још кад избоксује ослобађајућу пресуду у Српској, било какву акцију Тужилаштва и Суда БиХ приказаће као монтиран процес, политички прогон.

  Међутим, ускочио је у правну клопку, јер сада мора дати доказе против туженог, тј. себе, а ако их нема, онда је опет кривично одговоран због лажне оптужбе. У оба случаја је крив, но нема сумње да ће неки судија марке Благојевић наћи рјешење по којем се тужба прихвата, али нема довољно доказа. И тако, народ има нову звечку, док Жеки не скува варенику. И удроби.

 2. drazen78bl,

  ti mislis da je Dodik „običan papak“?
  Njegov jedini dokaz „protiv njega“ će biti javne optužbe pojedinaca da je počinio krivično djelo a na pitanje sudije imate li svjedoke za to one će reći da ima i izvešće ih kao pokemone jednog po jednog u sudnicu da prilože dokumentaciju šta ko ima da priloži. Odbiti svjedočenje ne mogu ako ih sud pozove, lažno svjedočiti ne smiju jer je to krivično djelo, da se vade na foru da su se šalili i da su to političke izjave opet ne smiju da kažu jer će ih optužiti sud za klevetu. Nabrojana gospoda svjedoci nemaju izlaza nego da predaju dokumentaciju pa polako ….

  Odavno se ovde polemiše da li vlast BiH radi ili ne radi. Moje mišljenje je da ne radi jer su ovu optužnicu trebali davno podići oni (vlast BiH) a ne „čovjek protiv čovjeka“. Dobija političke poene na konto da su ovi nesposobni i da su kukavice, ruga se njihovim dokazima, ruga im se da ne rade ništa itd itd. Ovom optužnicom nabrojani svjedoci će mnogo da izgube jer je ona podignuta u tu svrhu a ne u svrhu „istjerivanja stvari na čistac“.

  Da rezimiram, greška velika, velika odavde do neba je bila što ova optužba nije podignuta „svjednoci protiv Dodika“, ali nekada se jednostavno moraš odvažiti i preduhitriti „protivnika“. Isto kao u boksu, ako prvi zadaš konkretan „udarac“ velika vjerovatnoća je da dobiješ meč.

 3. veliki_brat, 03.11.2015. 12:57:21
  Radije bi da malo sačekamo dok stvari izađu na čistac.Prije će biti da je baja ovaj put zabio autogol.Ako je podnio tužbu u BL svi će mu se smijati a ako je u Sarajevu ko ti garantuje da tamo već nemaju podebeo dosje za dan d kad siđe sa vlasti.Na kraju krajeva mogu samo aktivirati staru SIPINu optužnicu koja i nije tako bezazlena.

 4. Тзв. Велику брате, не знам ја ко је папак, а ко није, само мислим да је Доик ово одрадио превентивно, могуће у страху. Врло је вјероватно да се плаши избора на чело СИПАе човјека над којим нема контролу. Ако погледамо неколико година уназад, видјећемо да је преко србачких кадрова контролисао Тужилаштво и Суд БиХ, а своје људе постављао на чело СИПА-e.

  Друго, мислим да опозиција нема доказе којима би могла постићи пресуђујућу пресуду Додику, па је лопгично да нису ни покретали тужбу. Али накупило се доказа против његових ортака, блиских сарадника. А ти би могли проговорити. Нпр. др Миле Радишић је поменуонеких „Додикових 15 милиона КМ“. Директорице ИРБ или Агенције за банкарство би могле рећи од кога су добијале наредбе итд. Ако се то деси, Додик то може назвати завјером против Републике Српске, јер је Предсједник Српске институција.

  И није добро да бх агенције хапсе Предсједника Српске. Упозоравао сам на ту опасност пред изборе и позивао пријатеље да гласају за Тадића. Тиме сам добро мислио и Додику, а посебно институцијама Српске. Не би било ни папака ни сумњивих кредита.

  Иако је овај потез мудар, можемо поставити питање ДА ЛИ СЕ ОВИМ ДОДИК СПРДА С ИНСТИТУЦИЈАМА СРПСКЕ?
  Јер Кочић је писао „Јазавац пред судом“ како би се спрдао с институцијама Аустро-Угарске. Мија Алексић у комедији „Човек с четири ноге“ тужи сам себе, али то је комедија, па и у њој судија одбија тужбу, јер не дозвољава спрдњу са судом. Институцијом.

  Иако сам оштар критичар свих аморалних и паранормалних друштвених појава, никад нисам Додика или било ког из власти етикетирао с „лопов“ или „криминалац“, јер ја то не могу доказати на суду. Посматрајући шта се дешава, рекао бих да се ради о удруженом злочиначком подухвату, државној мафији, рекли би то и други, па и они који имају корист од тренутног поретка, али да ли то можемо доказати?

  Вјероватно да уколико бисмо имали правичне тужиоце и судије. Али немамо.

 5. Тзв. Велику брате, не знам ја ко је папак, а ко није, само мислим да је Доик ово одрадио превентивно, могуће у страху. Врло је вјероватно да се плаши избора на чело СИПАе човјека над којим нема контролу. Ако погледамо неколико година уназад, видјећемо да је преко србачких кадрова контролисао Тужилаштво и Суд БиХ, а своје људе постављао на чело СИПА-e.

  Друго, мислим да опозиција нема доказе којима би могла постићи пресуђујућу пресуду Додику, па је лопгично да нису ни покретали тужбу. Али накупило се доказа против његових ортака, блиских сарадника. А ти би могли проговорити. Нпр. др Миле Радишић је поменуонеких „Додикових 15 милиона КМ“. Директорице ИРБ или Агенције за банкарство би могле рећи од кога су добијале наредбе итд. Ако се то деси, Додик то може назвати завјером против Републике Српске, јер је Предсједник Српске институција.

  И није добро да бх агенције хапсе Предсједника Српске. Упозоравао сам на ту опасност пред изборе и позивао пријатеље да гласају за Тадића. Тиме сам добро мислио и Додику, а посебно институцијама Српске. Не би било ни папака ни сумњивих кредита.

  Иако је овај потез мудар, можемо поставити питање ДА ЛИ СЕ ОВИМ ДОДИК СПРДА С ИНСТИТУЦИЈАМА СРПСКЕ?
  Јер Кочић је писао „Јазавац пред судом“ како би се спрдао с институцијама Аустро-Угарске. Мија Алексић у комедији „Човек с четири ноге“ тужи сам себе, али то је комедија, па и у њој судија одбија тужбу, јер не дозвољава спрдњу са судом. Институцијом.

  Иако сам оштар критичар свих аморалних и паранормалних друштвених појава, никад нисам Додика или било ког из власти етикетирао с „лопов“ или „криминалац“, јер ја то не могу доказати на суду. Посматрајући шта се дешава, рекао бих да се ради о удруженом злочиначком подухвату, државној мафији, рекли би то и други, па и они који имају корист од тренутног поретка, али да ли то можемо доказати?

  Вјероватно да уколико бисмо имали правичне тужиоце и судије. Али немамо.

 6. mica trofrtaljka, 03.11.2015. 13:12:09

  Iz izjave o tužbi:
  Upoznao sam Đokića i Pavića s ovom namjerom. Danas sam pripremio i podnio Tužilaštvu, zavisnosti od teme ili nadležnosti Tužilaštvu u RS i Tužilaštvu BiH – isključivo u ovom pitanju nemam ništa protiv da to Tužilaštvo uradi – prijavu protiv samog sebe. Milorad Dodik građanin tuži predsjednika Republike na osnovu iznesenih javnih optužbi za navodni kriminal i činjenicu da oni što su to govorili na javnoj sceni nisu smatrali potrebnim da sami to urade“, rekao je Dodik.

  Ne protivi se u ovom slučaju da ga „pregleda“ Tužilaštvo BiH iako je najavio da idemo na referendum protiv istog.

  Priču o autogolu slušamo već duži niz godina. Što jest jest bilo je nekih 100% „šansi“ da ga zabije sam sebi ali uvijek neko „ispuca“ sa linije. Svi ostali su dali po sebi nekolika gola u BiH.

  „Друго, мислим да опозиција нема доказе којима би могла постићи пресуђујућу пресуду Додику, па је лопгично да нису ни покретали тужбу. Али накупило се доказа против његових ортака, блиских сарадника. А ти би могли проговорити. Нпр. др Миле Радишић је поменуонеких „Додикових 15 милиона КМ“. Директорице ИРБ или Агенције за банкарство би могле рећи од кога су добијале наредбе итд. Ако се то деси, Додик то може назвати завјером против Републике Српске, јер је Предсједник Српске институција.“

  Obične gluposti i tzv posla malih igrača.Nemaš dokaz ali možda bi nešto moglo da se desi i nadamo se da će se desiti ali kako pojma nemamo. Neozbiljno je to mnogo „tlačiti“ nekoga a ne znaš zašto ga tlačiš. A ti najbliži saradnici će sa pjesmom otići u zatvor kada im se obeća „šaka“ povlastica kada izađu iz istog. Šta je 3 godine u zatvoru gospodinu Radišiću. Pa to prođe za tren.

  Predsjednik Republike Srpske je, a citirao sam izjavi iznad, ponudio institucijama i RS-a i BiH da „pregledaju“ šta koga zanima i „čija je koja nadležnost“ i još rekao doći će ljudi koji pričaju da imaju dokaze. Upotrijebio je „njih protiv njih“ a ovo kažem iz razloga što se on na ovaj potez nije odlučio iz pravno zakonskih razloga nego iz političkih razloga.

  Međutim, pomenuti svjedoci imaju šansu da okrenu vodu na „svoju vodenicu“ ako budu znali. Ima tu pametnog kadra. Tadić, vrsan pravnik itd, ali nije moje da ovdje da analizaram šta će ko uzeti kao „aduta“ u procesu.

  Nije dobro da Predsjednika Srpske hapsi SIPA. Pustite mi tu priču molim vas. Za koga god se sumnja da je „grešan“ dobro je da ga uhapsi bilo ko pa da kaže šta ko ima. Ova logika šta je dobro a šta nije ne bi me čudilo da se počnemo protiviti hapšenju Orića od strane „Bošnjačkog suda“ jer je to trebao da uradi neki „Srpski sud“. Pravo ne poznaje „boje suda“.

  Nisam baš siguran da niste nikad za političare govorili da su kriminalci ili lopovi ali nije ni važno.

 7. Tзв. Велики брате, да сте се јавили под старим ником, можда бисте и били сигурни.

  Политичари већином јесу криминалци, незналице, пробисвијет, али само нпр. за Перу Ђокића бисмо смјели написати да је криминалац, јер је пресуђен за криминал. Крао је импулсе и признао, ако се не варам. Додика не могу назвати криминалцем. Још увијек.

  Све је јасно оном ко жели да зна, а ви сте наивни ако мислите да се не краде „у рукавицама“. Неумјесно је поређење, али је Хитлер радио све по законима. Зар наша власт не прилагођава себи законе? Зар се не заобилази НСРС при задуживању? Потписао министар да посуђује нових 514 милиона КМ?

  Ако не уложите 15 милиона КМ у неке апарате, већ дате приватнику, који онда из ФЗО исисава стотине милиона КМ, по највећим цијенама у региону, није ли то злоупотреба положаја?

  Мени се чини да је Додик свјестан да му „не гине“ кривични прогон и да и прича о референдуму и ова кочићевска фарса представљају превентивне мјере.

  С друге стране, сигуран сам да ће „пропјевати“ неки Додикови људи али као грађанин немам илузије да ће овдје „крупне рибе“ робијати. За почетак, очекујем заустављање пљачке и задуживања.

  Eво једно питање за размишљање: ЗАШТО ЈЕ ДОДИК ИЗ ЈАВНОСТИ СКЛОНИО ЧАЂУ, ШКРБИЋА И ДРАГОЉУБА ДАВИДОВИЋА?

 8. veliki_brat, 03.11.2015. 14:44:33
  Ne bi ja njemu bio u koži.Prvo da li ti smatraš da su izbori na kojima neko pobjedi sa 8000 razlike na 40000 nevažećih regularni.
  Drugo da li misliš da ima afera težih od 10 miliona u kojima nisu njegovi prsti.Ja mislim da nema ali ne mogu dokazati jer nemam organe gonjenja stručnjake….ali uzmimo na primjer aferu Birač gdje je prema zvaničnim informacijama nestalo oko milijardu km.Takav posao je nemoguće odraditi a da u njega nisu umješane desetine ljudi i ako se pokrene ozbiljna istraga i prati tok novca u velikim problemima će biti bar 20 ljudi.od tih 20 bar pola će htjeti zamjeniti svoju kožu za tuđu a od tih deset bar pola može povezati baju sa kriminalom.
  Ili uzmimo izgradnju vlade RS i autoput gdje je direktnije učestvovao misliš li da su u SIPI toliki amateri da su podigli optužnicu bez osnova i da je on bez razloga mjenjao mjesto ministra inostranih poslova za direktora SIPE?
  A na ruku mu ne ide ni politika u RS je očigledan krupni kriminal i traži se Pedro koji će da visi a on se svojom bahatošću kandiduje za idealnog Pedra.Zašto se zadnji put u Lenjingradu nije slikao makar sa čistačicom u MIP Rusije???
  Svi su njega putiliniz vodu može još samo da se kurči a i to ne zadugo.
  U pravu je Dražen ne treba da ga hapsi SIPA jel misliš da slučajno pohvali specijalce a par dana ranije kaže da niko njega ne smije da hapsi?Jednostavno treba posijeći stablo na kom sjedi i pašće ko zrela kruška

 9. A, ko pametan bi mu bio u koži? I, ko pametan i moralan je s njim u kolu?

  Ponavljam po stoti put, žao mi je samo što će od izvući najdeblji kraj.
  A toliko gadova se okoristilo uz njega.

  Smradina, pustio bagri da pelješi jadni narod i Srpsku.
  Kad on bude u lisicama, svi će prati ruke od njega.
  E, ja ću mu onda odnijeti kaffu u ćuzu, jadan nebio.

  I danas umjesto da se govori kako izaći iz gliba u koji nas je uvukao, on hoda kao muva bez glave s gaćama punih govana od straha, i priča nebuloze.

  Umjesto da klekne na rtrs-u, da se izvine narodu za zlo koje mu je nanio, i da se spali.

  Da na kraju barem ispadne čovjek.

  Ubiij se, jadjena ti majka, a prije toga klekni, poljubi zemlju u kojoj počivaju kosti junaka , izvini se i njima za svoja zlodjela.

 10. drazen78bl
  „Све је јасно оном ко жели да зна, а ви сте наивни ако мислите да се не краде „у рукавицама“. „

  Meni jeste jasno sve, a da li je vama?
  Ja uopšte nisam naivan i jasnije mi je nego vama da se krade nemilice, da imamo lošu vlast a još lošiju opoziciju koja ne može, kad joj se pruži prilika, da sabere dva i dva i da dobije odličan pet iz predmeta zvanog „politika“.

  Ostale vaše insinuacije neću da komentarišem. Em nisam kompetentan em se neke vaše izjave poistovjećuju sa opozicionim, dakle političke su.

  mica trofrtaljka, 03.11.2015. 16:31:15
  Polako, bez euforije koja prelazi u histeriju.

  Mislim da je moguće napraviti 40000 nevažećih glasova. Jedno desetak kategorija glasača pravi nevažeće listiće od onih zaista glupih i nepismenih koji ne znaju valjano popuniti glasački listić do velikih igrača koji su na neki način ucjenjeni da glasaju ali im ponos nije dao zaokruže bilo koga. Između te dvije kategorije su svi ostali. Nije valjda da to niste znali.
  Nisam čuo niti jednu jedinu opozicionu riječ na račun tih glasova nakon izbora pa a su makar iz „očaja“ „zatalasali“ javnost oko tih nevažećih glasova, ali nisu ni to.

  Ovo suđenje, ukoliko zaista do njega dođe, i ukoliko sud ne kaže da nema dokaza da pokrene krivični postupak iz raznoraznih razloga, opozicija ako bude znala može da iskoristi. Opozicija može da pozove svjedoke i da uvuče u proces minimalno 200,300 ljudi od značaja preko kojih može dosta toga da dokaže.Ako budu umjeli.

 11. Тзв. Велики брате, ја не износим инсинуације, већ властито мишљење, тврдње и претпоставке. Ако нисте запазили, овдје се углавном износе политички ставови. Не знам зашто неко треба бити компетентан да би изнио властито мишљење о друштвеним девијацијама, ако већ не тражимо компетентност при избору предсједника Владе РС.

  Нетачна је ваша констатација да је опозиција лошија од власти. Они јесу неорганизованији, несналажљивији, можда недовољно одлучни, али ни приближну штету народу Српске нису починили. Ви ако мислите да су лоши и лошији, нико вам не брани да ви покушате. Можда бисте ви били боља опозиција. Или подржите Лазаревића!

  Зар ви не примјећујете да се овдје појављује неколико физиолошких тупих који се боре против СДС „зато што су то лопови који су опустошили Српску“, а готово нико од тих лопова данас није у СДС. Већина је уз Додика, Калинић му у кабинету, а Крајишник који „није имао дјеци за кифлу“ након дугогодишњег робијања налази 600 марака КМ кредита. Данас Додиков саборац.

  Покушајте са старог ника! Боље вам иде.

 12. Предсједник Додик је заборавио као свједока позвати бившег Предсједника РС проф. Николу Поплашена. Поплашен је правник, а прије двије седмице при крају „Апострофа“ рече да је Додик „ситни шверцер и крупни криминалац“, на моје запрепаштење. Ако ико може доказати те инсинуације, онда би то требао професор Правног факултета.

 13. Предсједник Додик је заборавио као свједока позвати бившег Предсједника РС проф. Николу Поплашена. Поплашен је правник, а прије двије седмице при крају „Апострофа“ рече да је Додик „ситни шверцер и крупни криминалац“, на моје запрепаштење. Ако ико може доказати те инсинуације, онда би то требао професор Правног факултета.

 14. Дражене,

  мени ипсаде да ме похвали у коментару.

  Свеједно, врло оригиналан наступ Додика, жао ми је ако то није његова идеја, него су му пренијели доушници, јер сам прије мјесец дана причао на једном мјесту да имам намјеру тужити ЗОРУ и њеног предсједника Николу Лазаревића.

  Тужба би се односила за национално одговорну политику ЗОРЕ, за борбу на очувању природних ресурса, за програм који нуди нови начин пословног понашања и размишљања, за позивање на саборност и прву праву послератну обнову као одговор на политичку и економску кризе у свијету,на невјеровантне климатске промјене које ће највише погодити мале народе ако не прилагоде своју привреду најекстремнијим условима,тужба би се односила и на то што бринемо о безбједности Републике Српске и свих њених грађана, за трошење личних средстава у тој борби…….

  Од Суда би било тражено да се ЗОРИ забрани рад, да се Николи Лазаревићу трајно забрани бављење политиком, све због тога што својим оригиналним, поштеним и авангардним дјеловањем покушавамо спријечити пословне људе и политичаре да распродају последњу народну имовину,као и да развласте и вјероватно трајно униште Републику Српску.

 15. Тзв. Велики брате, ако до сада нисте схватили, друга страна је Додик. Нису тужени господа Бореновић, Чавић, Босић, већ ће бити позвани као свједоци. Мислили сте да свједоци позову господина Поплашена?

  Да сам ја Лазаревић, тужио бих Додика и савјетнике му за отимачину оригиналне идеје и других идеја.

 16. Наравно да нисам тужибаба, увијек сам у школи мрзио тужибабе и шпије, то ме држи и данас.

  Неко је алегричан на пеницилин, неко на јагоде, неко на полен, ја на бездушне шефове и шпијуне.

  Морате признати да је идеја о тужби ЗОРЕ и Лазаревића оригинална и што је најгоре по лопове који ће свједочити против нас, заслужена.

  Ако се деси тужба јер је сад идеја мало пасе, за свједоке ћу позвати све партије и појединце које су пљачкале народ у рату, после рата, па све до данашњег дана.

  Нека се људи жале славном Суду на нас, кад већ нико други не стоји на путу уништења и пљачке Републике Српске, ко смо ми да једини усправно стојимо, да се њих и вас не бојимо, зар не АИДУ?

 17. Hahahahaha, gdje su sada one ode državniku zbog mudre politike?

  Slom režima je blizu čim se dupeljupci prestrojavaju ….
  AIDA iz Kozarca je opljačkala Srpsku?
  Slavni sud?
  Zar to postoji?
  Ako postoji kako to da je Srpska opljačkana i uništena a da „slsvni sud“ nije uhvatio lopove?
  Niko ovdje nije uspravan, svi su ili u anesteziji, ili u klečećem položaju rashladjujući baji i bajevićima završni dio probavnog trakta…..
  Ma ,jednog sam upravo u tom položaju vidio ljetos u Kardijalu, nešto mi poznat lik sa tv ekrana….
  Zar ne?

 18. Нолајферу са Старчевице, јеси чуо за Славонску ТВ и емисију Бујица?

  Баш гледам, и паде ми на памет ти.

  Управо пљују по хрватском министру финансија због српског порекла, како потиче са Тјентишта, како би могао бити министар у Влади РС.

  И тако, једно стотину пута наводе да је Србин и разговарају са његовим рођацима.

  Што ми ти паде на памет бројач крвних зрнаца и хуманиста хомофоб?

 19. drazen78bl,

  Da li vi stvarno imate uvijek potrebu da samo eto tako nešto kažete pa bilo šta.
  Dobro jutro Kolumbo, pa jedna strana je Dodik, druga je predsjednik RS-a, svjedoci su nabrojana gospoda, a kao jedan od dokaza koji će svjedoci da „prilože“ je i profesor Poplašen. Makar bi trebali. I šta sad nije jasno ovdje? Nije vam jasno što ja govorim da je to proces svjedoci protiv Dodika? Pa mislim da vam to nikada neće ni biti jasno zašto taj proces će da ima i pravni i formalni dio.

 20. odlicna ideja

  kramer protiv kramera…..

  mjesna nadleznost suda i tuzilastva je u banjaluci,jer je to adresa dodikova.
  ministar pravde je dodikov.
  specijalno tuzilastvo je dodikov covjek. od moora kriminalaca i lopova,do sada se nisu proslavili ni za ukupno 3 rijesene afere,a oteli su od svih lopova maximalno 5 miliona maraka i par automobila.
  predsjednik VSTV je dodikov covjek.

  postoje dvije opcije.
  -svaki predmet na sudu ceka na svoje redoslijed,a obzirom da je sud zatrpan predmetima,ovaj slucaj ce doci na red za jedno 5 godina. i to na raspravno rociste,na koje se ne pozivaju svjedoci.
  1. da istrazni sudija donese naredbu i da ODBIJE ISTRAGU zbog niza formalnih razloga ,ili zato sto cistacica nije na vrijeme otvorila i ugrijala kancelariju..
  2. da neki drugi sudija za prethodni postupak,preko policije,zatrazi pismene izjave i ovjerene kopije dokaza od svjedoka koje navodi dodik.
  tada bi na svjetlost dana izasli svi istiniti dokazi ili politicki nedokazani detalji koji se vrte u medijima.
  3. nakon rasomonijade koja moze zapoceti za 5 godina,a to je makar jos jedan mandat dodika,i folirnog sudjenja koji moze trajati jos 5-10 godina,SUDIJA IMA DISKRECIONO PRAVO DA PREKINE POSTUPAK yato sto tuzilac dodik,protiv tuzenog predsjednika didika,nije u roku od 15 dana odgovorio na rjesenje ili podnesak suda.
  u najgorem slucaju,dodik ce platiti troskove postupka,ako on u startu ne bude odbijen naredbom suda.

  i ,najvaznije,kada se sudski postupak zavrsi na bilo koji nacin,minimalnom kaznom,ili obustavom,nikad se vise ne moze suditi za ista djela istom covjeku. zato je bolje dodiku da on sam sebe tuzi,nego da ga tuzi smotani borenovic,ili mozda medo vucurevic.

  dodik ce imati nevidjen marketing,ponovo ce dobiti izbore,ismijace ovo jadno sudstvo,i lose tuzilastvo,koje ne moze naci dokaze ni za svjetskog narko dilera sarica i njegovog kompanjona iz banjaluke copica.

  a bosic ce se pripaziti,jer je u aferi papaka i suvara,sam bosic saucesnik i direktni nalogodavac i ucesnik u kriminalu mita i korupcije,pranja novca,iznosenja para iz bih u srbiju,i placanjima sa pravosnazno osudjenim kriminalcima,koji se nalaze u bjekstvu u srbiji.

  sjetite se samo afere o kili zlata koju je dodik dobio od rusaa,a onda isti bosic da 2 kila zlata suvari za 1 minut price u kafani.
  prosto je smijesno i zalosno,na sta su sve spremni politicki neprijatelji,da sruse vlast i da se dokopaju fotelja.
  a kada placaju kriminalce zlatom,mozes misliti sta su spremni da urade sa drzavnom sumom,zemljom,elektroprivredom.
  vidjeli smo to na privatizacijama fabrika i unistenom radnicima i prevarenim porodicama poginulih boraca.

  znaci,svi sve znaju o svojim politickim neprijateljima,i svi mogu zavrsiti u zatvoru,i zato ce ovo sve biti obicna farsa i prica za malu djecu.
  sjetite se samo nasih velikih hapsenja i afera u rs i bih.

  predsjednik federacije budimir, je uhapsen ko najveci kriminalac,a onda je smijesno osudjen za nedozvoljeno nosenje pistolja,na uslovnioh par mjeseci.
  premijer hrvatske je sudjen za milione eura,a ukoro ce izaci sa 6 mjeseci zatvora.

 21. i sto je jos zalosnije….
  jedan dan zatvora kosta 100 KM.
  to je za sitnu buraniju koja nije platila tv pretplatu ili je pogresno parkirala auto.

  u praksi se sud dogovara,i cjenka oko placanja cijene jednog dana zatvora.
  PROSJECNA SUDSKA CIJENA JEDNOG DANA ZATVORA JE 13 KM,rece jedna drzavna tuziteljica u federaciji,i osta ziva.

  a moze se platiti 1 godina zatvora,po 13 KM,ili 4.000 KM.

  ukrades makar 1 milion,ili 100 miliona,nakon 5 nivoa sudova,i ponistenja postupka i vracanja na pocetak procesa,
  ZBOG RANIJEG NEKAZNJAVANJA,ZBOG FINE PORODICE,ZBOG SVJETSKE EKONOMSKE KRIZE,DOBIJES KAZNU 4000 KM,i operes 5 miliona KM.

  ovo sudstvo je nekada bilo respektabilno,jer su se lopovi bojali zandara u sudija,jer je sistem bio austrougarski,sud je aktivno ucestvovao u iznalazenju dokaza,a kaznjavao falsifikatore i lopove.

  sada smo presli na anglosaksonski sistem suda,gdje je sud samo medijator i nijemi posmatrac posupka izmedju tuzioca i tuzenog. sud prihvata sve lazi i falsifikate,ne kaznjava ni dilere droge,a kamoli finansijske prevare.

  i zato nam je sve farsa. i zato je koljac oric divan,a svaki posteni domacin je kriv zbog zmigavca i neplacenog racuna.

  i bez obzira sto je sada skoro nemoguce promijeniti bilo sta u sudstvu,dodik ce pricom o referendumu,makar malo razdrmati
  lijeve sudije,a svojom tuzbom protiv sebe ce ih ismijati kao jazavac pred sudom.

 22. Hahahaha, sad vidjeh da biger kaže, dodikov manevar….

  Pa, ne plaćamo rudonju da manevriše, njegovo je da predsjednikuje…
  Smrdonja je toliko zasmrdio da se sve raspada od vonja , smrada.

  jbt, kakva atomska, on je mješina napunjena najopasnijim otpadom koji je izazvao kolaps svega.

  Sve što smo imali sprženo je., pretvoreno u prah i pepeo.

  Ekonomija, privreda, kultura, moral,… živa sila….sve je smrdonja zagadio , sve je nestalo …

  Mislio smrdonja da njegov vlastiti smrad nije autootrovan.

  Ali, gle, i smrdonja se raspada… od šizobijesa…

 23. Нисам АИДУ ја промијенио страну, то је немогуће,
  стране су мијењали сви други,ти прелетачи ће бити кључни свједоци против нас на суђењу.

  Иначе, не мислиш ваљда кад нисам уз власт и Додика, да би био уз некога ко каже да су се данас у Сарајеву састале двије владе,понављам двије владе, Србије и БиХ.

  По мени и ЗОРИ, данас су су састали министри владе Србије на челу са њеним предсјењдником и министри у савјету министара БиХ, на челу са предсједавајућим савјета.

  Па нас ће грађанин Лазаревић и тужити због тога што се чврсто држимо слова Дејтонског споразума,што водимо одговорну националну политику водећи рачуна о свим грађанима Републике Српске, о њиховој и државној имовини са једне стране.

  Са друге стране, тужиће нас због наше смртно озбиљне намјере да се хитно дође до историјског помирења српског и бошњачког народа.

 24. Видим да је и онај његов адвокат нарушио углед професије па за свједоке криминала зове људе који у њему нису учествовали. О чему ће они да свједоче? Да су поднијели кривичне пријаве и раније? Да су јавно износили чињенице о небројеним аферама? Да нико није ни прстом мрднуо да те афере расвијетли?
  Ко може ући у полицију да из ладица повади извјештаје о почињеним кривичним дјелима које нису дошле до тужилаштва, а ко може да уђе у тужилаштво да прегледа уладичене предмете који чекају застару?
  Ко прави будалом цијелу службу јавне ревизије? Ко изјављује, а не стиди се, да су то рачуноводствене заврзламе?
  Који то предсједник не брине гдје нестаде неколико стотина милиона марака, а које су ван сваке сумње нестале? Ко лупи да се диже галама око неке приватне банке, а у њој потонуло бар сто милиона марака јавних пара? Ко лаже о Балкан банци која је произвела исту такву штету, а накнадно је заташкана убризгавањем још јавних пара које су такође испариле?
  И Хомер би знао да напише кривичну пријаву све у стиховима.;)

 25. Вијести у 12 часова на РТРС.

  Додик, хитно потребно помирење српског и бошњачког народа.

  Цвијановић, нису се састале двије владе, него влада и савјет министара.

  Алас задњи коментар, овај изнад фронта, прочитај и размисли АИДУ?

 26. @алас

  Свака част!

  “ Nepotrebno je reći da posedovanje dvostruke ličnosti može pomoći nekome da ispuni unutrašnje želje i želje svog srca. Ovim putem takve osobe prave samo Alter Ego u skladu sa svojim fantazijama, željama i ciljevima. To nekada može biti opasno, ali za neke potpuno zabavno i uzbudljivo. Samo imajte na umu da su dvostruke ličnosti na internetu da se zabave i ispune svoje ciljeve i fantazije. Budite oprezni!“

  http://www.psihologijaonline.com/psihologija-licnosti/167-dvostruka-licnost-u-realnom-i-virtuelnom-svetu

  Онај ко тужи сам себе двострука је личност. Онај ко користи пет никова на интернету вишеструка је личност.

 27. Чиме ја то тебе Дражене изазвах да поново покушаваш да ме дискредитујеш?

  Никад ниси ни једну ријеч коју сам овдје написао могао довести у сумњу по питању идеје, реализације,конструктивне критике неких догађаја, или конструктивног приједлога неког од рјешења на теме које су биле тема коментара на Фронталу.

  Значи могу критиковати власт, али чим оправдано напишем неку критику на рачун твојих ментора, иде салва напада на мене од тебе и још пар ботова.

  Све си случајно рекао о мени у твом кометару „великом брату“ кад му кажеш да се сам активира, или придружи Лазаревићу, ако му не ваља ова слаба власт и још слабија опозиција.

  Кад си озбиљан, кад нападаш, или кад ти излети истина о мени, као у том коментару?

  Што се тиче суђења ЗОРИ и мени као предсједнику, то једино у овом времену има смисла.

  Ако смо ми једини који мисле да не ваља ни власт, ни опозиција,ако својим радом и понашањем доказујемо да може много боље, поштеније и часније, онда нам и треба судити, зар не?

 28. @алас

  Нисам случајно написао. Намјерно. Ако му се не свиђа опозиција, нека понуди он боље или се придружи вама.

  Ја сам написао „свака част“ Лазаревићу идеалисти, родољубу, критичару друштвених девијација, а дискредитујем Лазаревића који се представља као 5-6 личности, нуди Павићу, Додику, псује као кочијаш, вријеђа моју маленкост и износи неистине о мом приватном животу. Да би се боље схатио тај мој однос према Додицима и Лазаревићима, цитирах нешто и оставих коментар.

 29. @алас

  Нисам случајно написао. Намјерно. Ако му се не свиђа опозиција, нека понуди он боље или се придружи вама.

  Ја сам написао „свака част“ Лазаревићу идеалисти, родољубу, критичару друштвених девијација, а дискредитујем Лазаревића који се представља као 5-6 личности, нуди Павићу, Додику, псује као кочијаш, вријеђа моју маленкост и износи неистине о мом приватном животу. Да би се боље схатио тај мој однос према Додицима и Лазаревићима, цитирах нешто и оставих коментар.

 30. Нолајферу са Старчевице, јеси чуо за Славонску ТВ и емисију Бујица?

  Баш гледам, и паде ми на памет ти.

  Управо пљују по хрватском министру финансија због српског порекла, како потиче са Тјентишта, како би могао бити министар у Влади РС.

  И тако, једно стотину пута наводе да је Србин и разговарају са његовим рођацима.

  Што ми ти паде на памет бројач крвних зрнаца и хуманиста хомофоб?

  Српски квалитетнији национализам је на нивоу примитивног хрватског.Срамота.