Голић: Грађевинари, усмјерите се према тржиштима у експанзији

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је да постоји осјетан пад у ангажовању грађевинских фирми из Српске на пословима у иностранству проузрокован грађанским ратом у Либији, гдје су фирме из Бих традиционално имале дугогодишње послове велике инвестиционе вриједности. "Неопходно је да се усмјеримо на тржишта других земаља у којима […]

понедељак, 13 јуна, 2011 / 09:18

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је да постоји осјетан пад у ангажовању грађевинских фирми из Српске на пословима у иностранству проузрокован грађанским ратом у Либији, гдје су фирме из Бих традиционално имале дугогодишње послове велике инвестиционе вриједности.

"Неопходно је да се усмјеримо на тржишта других земаља у којима је инвестициона изградња у експанзији, као што су државе настале распадом СССР-а, а по неким показатељима, чак и према Албанији", рекла је Голић за "Вечерње новости".

Он је истакла да неће бити лако изборити се за пробој на нова тржишта, додајући да грађевинске фирме из Српске које имају амбиције и потребе да наступају на иностраном тржишту морају да прате међународне тендере.

Голићева је оцијенила неопходним да се фирме из Републике Српске специјализују за поједине области, врсте радова или изградњу објеката и да набављају савремена средства рада и механизацију за ту област.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *