Г. Васић: Ухапсили смо више дилера од свих у региону

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић изјавио је да полиција РС има далеко већи број хапшења него што је то случај у земљама региона и Европе када је ријеч о борби против организованих наркогрупа, што потврђује да већ дужи низ година полиција има јасан став о овом питању. "На годишњем нивоу процесуирамо 15 криминалних група […]

понедељак, 17 октобра, 2011 / 09:00

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић изјавио је да полиција РС има далеко већи број хапшења него што је то случај у земљама региона и Европе када је ријеч о борби против организованих наркогрупа, што потврђује да већ дужи низ година полиција има јасан став о овом питању.

"На годишњем нивоу процесуирамо 15 криминалних група које се баве кријумчарењем и продајом наркотика. Практично, ми на 100 000 становника процесуирамо једну велику групу која се тиме бави", рекао је Васић за "Независне новине".

Он је додао да полиција РС сматра да се константним акцијама против наркодилера и пљенидбом наркотика утиче на смањење понуде и потражње дрога, те на свијест млађе популације да се "од овог злочина не може добро и мирно живјети".

Васић је оцијенио да полиција ради максимално коректно и савјесно, откривајући групе од 20 до 30 људи које су увезане с криминалним групама у Србији, ФБиХ, Хрватској.

Васић је подсјетио да МУП РС активно ради и на рјешавању случајева нелегалне продаје имовине РС у иностранству, додајући да је имовина РС, посебно у Хрватској, продавана мимо законских процедура, а дешавало се и да су чак кориштене фалсификоване личне карте умрлих лица.

Сарадњу са безбједносним агенцијама у региону Васић оцјењује као добру и наводи да полиција РС спроводи више тајних операција како организоване криминалне групе не би прерасле у веће мафијашке организације.0 КОМЕНТАРА

 1. Мистер Васић, зашто се млади толико дрогирају? Од љепоте и доброте? Од досаде проузроковане вишком слободног времена усљед незапослености? Због бијега од стварности? Због тога што је Република одлучила омамити и отупити оне кој би се борили против режима, а који долазе из средњих и нижих класа и које не чека ништа на сигурно? Каква нам је структура, полна, по годинама, по социјалном статусу наркомана? Мислим коме толики дилери продају дрогу у земљи гдје се са 18 година може добити кредит од 3 милиона КМ, управо да би превентривно избјегли дрогирање???B-)B-)B-)

 2. Pohapsi ti Vasiću lopove koji su opelješili RS, koji su je doveli do najsiromašnije zemlje u regionu. Prvo u bukagije stavi smrdljivobolesnu glavu bossa koja je osmislila kako da mladost naša nestane. To što je otpisao sa spiska živih stare , bolesne, neka je. Oni i jesu za ubiti, jer nisu znali da sačuvaju ono zašto su njihova djeca izginula, veća su to prepustili ZA SVOJ NAROD, ZA SVOJ NAROD fašistoidnom zločincu. Ali, zašto potpisa smrtnu kaznu mladima tjerajući je bez posla na ulicu, dajući im najjeftiniji alkohol, duvan, drogu u Evropi?Svoju je zaposlio za šeficu vlade, a sinu dao naše milione i poslao ga daleko. Neka ih stignu suze i patnje ovoga naroda.

 3. Надам се да та борба није као борба у Брчком гдје се борба против дроге своди на луткаско позориште гдје се само мијењају лутке и дјеци слабијег имовног стања качи полицијски досије а црвена мафија која вуче конце држе град,власт и будућност људи у Брчком као таоца.

 4. E, pa jutros u jednom marketu u PD, nigdje žive duše.Na kasi cupka jedan djevojčurak, navukla rukave džemperčića preko šaka i kaže mi kada sam je upitao ima li zime.
  “ Sada je i dobro kako će da bude. Najradije bih da me nema kada se sjetim šta me zimus čeka u ovom frižideru! A, zbog kakve mizerije od plate, niti sam prijavljena , niti ću biti, a radim preko dvije godine.“
  i sada ono na što sam se zapanjio:
  “ Ovo je za svoj narod, za svoj narod genocid i fašizam“
  „Odakle ti to?“- pitam je ja.
  “ Ma čitam na jednom portalu , piše neko iz PD, svaka mu čast, ko je -da je“
  I, neka neko kaže da se ovaj portal ne čita, i ne citira!

 5. Kako te nije sramota Vasicu da to kazes? Redovno pratim rad policije i gotovo nema „akcije“ da od 30 uhapsenih ne puste 28 a 2 zadrze i odrede im pritvor. Hapse samo da bi se pricalo, a dokaza ni na vidiku. Najlakse je uzeti telefon jednog od uhapsenog i pohapsiti pola imenika i da ti jadnici, koje hapsite i pustate, znaju svoja prava mogli bi se obogatiti na vasim zajebancijama i uznemiravanjima. Ja isto mislim da od tih 30 je za zatvora sigurno 25, jer cije ce brojeve telefona u imeniku imati kriminalac nego do onih iz iste branse, ali vi ste nesposobni da sakupite dokaze iako je nekad to toliko jednostavno. Ovo sve vazi i za onog Cadjavog jer je potpuno isti !

 6. prijedor, 17.10.2011. 12:07:42

  To је сигурно била Ања. Она ради с краја на крај РС,а одушевљава се таквим језичким акробацијама. Сад ће знати да сте то Ви, ако јој се нисте јавили.
  А јесте ли сигурни да то није прочитала на форуму „Дневног аваза“? Они нас исто оптужују за геноцид и фашизам.

  Млађан Динкић, 17.10.2011. 11:23:56

  Црвена мафија је у Брчком двоглава (mafia rubra biceps).

 7. Ово је један од парадокса ове Републике, сваки пут у борби против наркодилера се објављује већи број похапшених, те испада да се та борба уствари губи, јер логично послије тих „успјешних“ акција на сузбијању диловања, тај процес би требао да се драстично смањује или да потпуно престане, међутим, имамо супротан распоред активности, повећана активност државе(полиције) повећана активност наркодилера, логично и једни и други се координишу из једног центра, што имплицира да држава управља наркодилерима и држи тај „мало-привредни сектор“ под контролом! Ова држава је наркоинституција.

 8. Стварно pink panter и ти drazen78bl да ја вама одговорим на ваше коментаре једино би ме могао спасити политички азил у Републици Српској јер Додик никада није урадио ништа да сви Срби у Брчком могу слободно рећи да су држављани Републике Српске!
  :D:D:D
  Лијеп поздрав из града криминала,планског ширења мрака, заосталих структура зла и позоришних сусрета гдје представа траје 365 дана!

 9. …“Славко, имамо дилера!!!…“B-)

  Чу ли ти директоре да је канабис сатива, а богами и индика, ПРИЈЕКИ лијек и у виду уља као и кад се само „пасе“ и жваће??? Или вас то у пандурским школама не уче макар и „испод жита“… Факултативно…