Синиша Каран: Криминалитет у 2023. је повећан за 3,1 одсто, али и степен расвијетљености

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран поручио је да је полиција Републике Српске својим професионалним радом, стручним и личним квалитетима већ 32 године гарант владавине права и безбједности грађана, те да су опредијељени да тако и остане, успјешно савладавајући препреке и изазове.Да ли је прекршај фотографисати прекршиоце?

Ово је још један од примјера како се може упослити вјештачка интелигенција да прати ако неко користи телефон за разговор у току вожње, односно да ли сте везали појас, али је употреба српског писма већ нешто ћ
што је немогуће примјенити и за шта у најмању руку треба доктор рачунарских наука.Повреда части: Државна заједница БиХ мора исплатити одштету српском генералу полиције

БиХ правоснажно мора пензионисаном генералу Полиције Републике Српске Горану Сарићу да исплати надокнаду због претрпљеног душевног бола и повреде угледа, части и слободе, одлучио је Уставни суд БиХ. Уставни суд БиХ је, одлуком коју је донио прије два дана, одбацио апелацију Правобранилаштва БиХ и потврдио рјешење Суда БиХ из децембра 2019. године.


Слава им: Међународни дан полицајаца пострадалих на дужности

Министарство унутрашњих послова Републике Српске данас је поводом 7. марта, Међународног дана сјећања на полицијске службенике који су настрадали на дужности, одало почаст нашим колегама који су живот изгубили на дужности, присјећајући се њихове жртве и храбрости.Ванредни приједлог: Пријавити Милорада Додика за изазивање панике?

Седам дана након што је проглашено ванредно стање, предсједник СНСД и члан предсједништва БиХ Милорад Додик, још се једном наругао уставу и законима Републике Српске. Самоиницијативно "поништавајући" одлуке које су донесене у ванредном стању.


ПДП у ванредностима: Економским мјерама до кажњавања одборника са хиљаду марака

Одборнику ПДП у Скупштини града Градишка, Радиславу Дончићу, уручен је прекршајни налог од 1.000 КМ због објаве на друштвеној мрежи, што је најмање други случај да политичар из парламентарне странке буде новчано дисциплинован из министарства Драгана Лукача.