Слава им: Међународни дан полицајаца пострадалих на дужности

Министарство унутрашњих послова Републике Српске данас је поводом 7. марта, Међународног дана сјећања на полицијске службенике који су настрадали на дужности, одало почаст нашим колегама који су живот изгубили на дужности, присјећајући се њихове жртве и храбрости.

недеља, 7 марта, 2021 / 12:59

Тим поводом, минутом ћутања кадети 22. класе Основне полицијске обуке Полицијске академије и 8 класе за припаднике САЈ-а одали су почаст за у рату страдала 782 припадника МУП-а Српске и полицајцима који су настрадали вршећи своју дужност приликом редовних интервенција, а у циљу заштите грађана.

Представници полицијских управа Приједор и Зворник положили су цвијеће на гроб полицијског службеника Слађенка Тубина у Приједору и мјесто погибије полицајца Драгана Ђурића у Зворнику, а који су убијени приликом вршења своје дужности.

Подсјећамо, полицијски службеник Слађенко Тубин убијен је у априлу 2019. године приликом интервенције смиривања случаја породичног насиља, а полицијски службеник Драган Ђурић убијен је у априлу 2015. године приликом терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику.

Сјећање на наше колеге који су страдали док су професионално и храбро извршавали своје послове и задатке вјечно ћемо његовати. Никада нећемо заборавити њихову жртву, као ни жртву оних који су у рату дали дали своје животе.