Фронтал.РС: Гуглајте глагољицом!

Због сталних покушаја хаковања и других противправних радњи над Фронтал.РС, уредништво је донијело одлуку о озбиљном заокрету у уређивачкој политици. Можда сте примјетили, можда не, али Фронтал.РС се данима такмичи са Њуз.нет, јер су папци једни неопјевани. Тотално смо исфрустрирани покушајем да нас копирају, да ћемо морати да се престанемо уздржавати од алкохола. Што је […]

петак, април 1, 2011 / 08:01

Због сталних покушаја хаковања и других противправних радњи над Фронтал.РС, уредништво је донијело одлуку о озбиљном заокрету у уређивачкој политици.

Можда сте примјетили, можда не, али Фронтал.РС се данима такмичи са Њуз.нет, јер су папци једни неопјевани. Тотално смо исфрустрирани покушајем да нас копирају, да ћемо морати да се престанемо уздржавати од алкохола. Што је у данима славља двогодишњице у редакцији, претпостављате, врло тешко.

Из повјерљивих извора смо упозорени да ће Њуз.нет, али и неки други портали, због слабе посјећености и своје потпуне безидејности покушати да пређу на ћирилицу, те се тако огребу о лик и дјело Фронтал.РС. Због тога смо се одлучили на озбиљне кораке и неопозиво ребрендирање, како би заштитили своја ауторска права и учинак нашег двогодишњег рада, који је напунио прве двије године од премијере у етер баш данас.

Циљ је доказати да оно што ми смислимо, другима ни не би пало на памет. Што показује не само неограничену оригиналност, инвентивност и прилагодљивост креативног тима Фронтал.РС, већ и потпуну непрактичност и нереалитет истог.

Тако ће Фронтал.РС у потпуности прећи на глагољично писмо и измјенити свој визуелни идентитет, а почећемо са промјеном слогана у: ЈЕДИНИ ГЛАГОЉИЧНИ ПОРТАЛ ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ. Такође од сада ће кодирани поздрав бити: „Гуглајте глагољицом – и она је српско писмо!“.

У остатку смо поднијели тужбу против Њуз.нет Суду части у Осмацима, одакле је према нашим изворима и помоћу е-банкарства уплаћен посљедњи хостинг за ову веб адресу. Обавјештаваћемо вас већ о развоју ове драме, како вијести буду пристизале.0 КОМЕНТАРА

 1. Претпостављам да трећи символ с десне стране у наслову упућује на актуелност Цеце Ражнатовић.

 2. …који,опет, у комбинацији са плусем који слиједи иза њега, доводи до посљедице означене посљедњом ознаком :D:D:D

 3. Ајој… Кад би још ово било сваки дан овако. Могли би комотно да се прешалтате на овај фазон, каква нам је политичка сцена. Најбољи сте – свака част!

 4. Због сталних покушаја хаковања и других противправних радњи над Фронтал.РС, одлучили смо се за противприродне и блудне радње!!!:D;)

 5. Честитке и од мене. Изгледа сам јуче пропустио луд провод. Ове вијести су вам сјајне!

  Само напријед и не осврћите се!!!
  :D:D:D

 6. Не постоји стари Фронтал, Фронтал.РС је један, и сви људи који су од почетка радили на њему су ту и даље. Фронтал.РС је направи редизајн, а људи који су хтјели злоупотријебити технички приступ старом серверу покушавају да се играју Фронтала. У најкраћем, на овој слици се може на духовит начин видјети однос ствари http://www.facebook.com/group.php?gid=66622581694#!/photo.php?fbid=1971352289567&set=o.66622581694&theater

  Поздрав и гуглајте ћирилицом

 7. Jа и даље ништа не разумијем. Нпр. горе се каже да гугламо глагољицом, а је не знам глагољицу. Послије каже Марко да гугламо ћирилицом, добро ајде то знамо. Затим, стари и нови… Ништа не разумијем.

  Да ли ће у међувремену, мислим до преласка на глагољицу, да се органиузује неки курс глагољице или нешто слично?

  :D:D:D

 8. ШикуљакM
  Сад ћу ја испасти злонамјеран, али заиста нисам, само ме интересује како су неки сарадници, блогери и колумнисти остали на оном порталу? Је ли се и ту догодио раскол или је њима дража та нова гарнитура ( како сам те схватио, стара је овдје )? Не знам ни једне ни друге, само ме занима цијела ова фарса око два истоимена портала на различитим доменима, који је који, што би рекли ,,који су наши“ 😀 Јер је садржај потпуно различит, а и једни и други славе рођендан…

 9. Менторе
  Пошто не познајеш, не могу ти објаснити преко коментара, а ни ја тебе не познајем, па сам само удовољио твојој радозналости. Другио дио питања је био око сарадника, сви који су радили на Фронталу су овде. Кога има на том другом, то не знам, али на Фронталу ће се текстови потписивати и иза њих ће стајати живи људи, неће блоговати Сњежана и седам патуљака, и Фронтал неће бити гласило ни једне политичке странке. Ако си препознао нешто у овоме, онда знаш ко је Фронтал на који су људи долазили и на који су навикли. То је сва филозофија.

  АЊА
  Текст је првоаприлска шала

  БОЖО

  И ја мислим исто

 10. Па да ово је првоаприлска. Колико сам ја схватио, не мисле прелазити стварно на латиницу?

 11. @ШикуљакM

  Мој коментар је био другоаприлска шала. Очигледно неуспјешна, али шта да се ради. 😀

 12. ја се овде нисам могао улоговати, па сам отворио нови налог. а и даље ми није јасно шта који курац… ба. какве су то шеме. видим да је тамо ковачевић, а овде симић. и тамо су снежане патуљци и обији ван са смарачким причама. а овде симић напише текст сваке три године. и никако да се навикнем на овај дизајн. и јебо вас коњ пони, јел не можете сјести ко људи па се договорити, што сте ко мала дјеца. хаковаћу вас све редом. ања зачепи, ето шта да радиш B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *