Васковић и Бабић поново на истој страни

Бивши уредник магазина Патриот и Став, те донедавно новинар 60 минута на ФТВ, Слободан Васковић, рекао је да је емисија „60 минута“ наизмјенично у служби СДП и лидера Странке за БиХ Хариса Силајџића, са циљем нестанка Републике Српске. “Они су у служби нестанка РС, у служби те њихове чаршијске политике којој не ваља ништа што […]

петак, април 1, 2011 / 08:55

Бивши уредник магазина Патриот и Став, те донедавно новинар 60 минута на ФТВ, Слободан Васковић, рекао је да је емисија „60 минута“ наизмјенично у служби СДП и лидера Странке за БиХ Хариса Силајџића, са циљем нестанка Републике Српске.

“Они су у служби нестанка РС, у служби те њихове чаршијске политике којој не ваља ништа што је из РС. У једном моменту су СДП, у једном моменту са Силајџићем. У сваком моменту они нађу адекватног сарадника који највише напада РС“, рекао је Васковић за сутрашње "Независне новине".

Он је потврдио да је у десетинама тих емисија нападао РС зато што се из РС тешко ко усуђује да говори о криминалу и корупцији, али да та емисија није више оно што је била, да “они хоће да кроје политичку слику БиХ и преко те емисије руше руководство РС“.

"Схватио сам да су за поједине медије из ФБиХ све изјаве нас из РС добре само ако нападате РС и ако причате о криминалу у РС…Срби имају попустљиву политику и опет им не ваљамо. То није пут у помирење… Далеко веће компромисе чинимо ми, него људи у ФБиХ. Њихови ставови према нама се морају мијењати, а не да смо само ми једини кривци за сукобе на овим просторима…Не може гост у `60 минута` бити осумњичени за ратне злочине Дудаковић, и то као херој", рекао је Васковић.

Према његовим ријечима, медијима у ФБиХ одговара да је лоша ситуација у РС.

"Када причате о криминалу увијек имате отворене медије, значи оног момента када приказујете РС као лошији дио БиХ ту имате пролаза…Важно је да у свакој емисији настојите да омаловажавате РС. Али, када сам у једној емисију чуо да је РС ретардирана, да је ретардирани дио БиХ, нисам могао да вјерујем“, рекао је Васковић.

Он је још додао да су његове даље професионалне амбиције да реактивира емисију „Свилен конац“ на Српском радију, те да буде први репортер који ће се укључити из Сребренице након првих избора који у овој општини буду обављени по списковима ЦИПС-а. 

Васковић је додао да се нема потребе мирити са својим старим пријатељем Драгомиром Бабићем, јер је он човјек који га у потпуности разумије. 

"Прво сам се чио са њим. Он се не љути на мене, нити ја њему шта замијерам. Једва чекам да будемо заједно" вели Васковић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *