Фотошоп одсјеца и додаје удове

Корисници компјутерског програма "Фотошоп", који је постао популаран међу "вјечно младим" познатим личностима, често умију да загубе удове, који се појављују на чудним мјестима или смање људски обим на трећину од уобичајене величине. Најтеже грешке у "Фотошопу" дешавају се у модној индустрији, која је редовно на мети оптужби за смањење величине и обима модела током […]

среда, 17 августа, 2011 / 20:02

Корисници компјутерског програма "Фотошоп", који је постао популаран међу "вјечно младим" познатим личностима, често умију да загубе удове, који се појављују на чудним мјестима или смање људски обим на трећину од уобичајене величине.

Најтеже грешке у "Фотошопу" дешавају се у модној индустрији, која је редовно на мети оптужби за смањење величине и обима модела током рекламних кампања.

Најпознатија грешка је смањење струка модела Филипе Хамилтон током кампање "Ралфа Лорена" 2009. године чиме је њена глава имала исту величину као и кук.

У другим случајевима грешака, удови су нестајали или се појављивали на мјестима, гдје не треба да буду. Лијева нога глумице Еме Вотсон недавно је нестала на реклами "Барбери" а у магазину "Клоусер" на фотографији Карла Бруни-Саркози има три руке.

Међутим, грешке нису повезане само са рекламним кампањама. "Равнање" стомака Кејт Винслет у магазину "ЏиКју" лако је уочено јер је "мајстор" заборавио да "среди" и одраз у огледалу иза глумице, гдје се види право стање њене фигуре.