Џомбић: Опредијељени смо да санирамо штету у Жељезницама

Влада Републике Српске у потпуности је опредијељена да санира тренутну ситуацију у Жељезницама РС и да се обезбиједи континуитет њеног пословања, изјавио је премијер РС Александар Џомбић. Он је током посјете градилишту савремене фарме музних крава у Шибовској код Прњавора, нагласио да ће у наредном периоду услиједити нова систематизација и организација овог предузећа, што ће […]

среда, 17 августа, 2011 / 19:57

Влада Републике Српске у потпуности је опредијељена да санира тренутну ситуацију у Жељезницама РС и да се обезбиједи континуитет њеног пословања, изјавио је премијер РС Александар Џомбић.

Он је током посјете градилишту савремене фарме музних крава у Шибовској код Прњавора, нагласио да ће у наредном периоду услиједити нова систематизација и организација овог предузећа, што ће можда подразумијевати и пресељење неких организационих дијелова Жељезница РС из једног града у други.

"За сада немамо информација о спекулацијама према којима руководство Жељезница намјерава дио управе преселити из Добоја у Бањалуку", рекао је премијер РС.

Џомбић је рекао да је Надзорни одбор Жељезница РС именовао вршиоце дужности директора и они ће на тој функцији бити до расписивања конкурса и изабора сталног менаџмента предузећа.

Коментаришући могућност нарушавања коалиционог партнерства између Савеза независних социјалдемократа и Демократског народног савеза због питања "Жељезница", Џомбић је изјавио да до тога неће доћи, али и да Влада РС неће никоме дозволити да изазове нове штете у овом предузећу, а поготово привреди РС.