Формира се нова влада Србије

Приједлог закона о министарствима предвиђа да реконструисана Влада Србије има 17 министарстава и 21 члана, а премијер Мирко Цветковић ће уједно бити и министар финансија. Према Цветковићевом приједлогу, Ивица Дачић остаје и замјеник премијера и министар унутрашњих послова, а Јован Кркобабић из ПУПС-а и Верица Калановић из Г17 плус биће потпредсједници Владе. Божидар Ђелић остаје […]

уторак, март 8, 2011 / 12:36

Приједлог закона о министарствима предвиђа да реконструисана Влада Србије има 17 министарстава и 21 члана, а премијер Мирко Цветковић ће уједно бити и министар финансија.

Према Цветковићевом приједлогу, Ивица Дачић остаје и замјеник премијера и министар унутрашњих послова, а Јован Кркобабић из ПУПС-а и Верица Калановић из Г17 плус биће потпредсједници Владе.

Божидар Ђелић остаје без министарског ресора, али ће се, као потпредсједник Владе бавити европским интеграцијама.

У својим ресорима остају Вук Јеремић, министар спољних послова, Драган Шутановац, министар одбране, Горан Богдановић, министар за Косово и Метохију, Снежана Маловић, министар правде и Расим Љајић, министар за рад.

Душан Петровић требало би да буде нови министар пољопривреде и трговине. Оливер Дулић, осим животне средине и просторног планирања у ресор добија и рударство.

Милан Марковић, осим управе, локалне самоуправе добија и људска и мањинска права, Срђан Срећковић биће министар вјера и дијаспоре, а Сулејман Угљанин остаће министар без портфеља.

Г17 плус оставља Снежану Самарџић Марковић на челу омладине и спорта. Предраг Марковић биће министар културе и информационог друштва, Небојша Ћирић министар економије, а Зоран Станковић биће министар здравља.

Поред инфраструктуре, и енергетиком ће се бавити Милутин Мркоњић, а Жарко Обрадовић, осим образовања, добија и науку.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *