Република Српска приступа Динарском луку

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић учествоваће у раду Прве Динарске конференције, која ће се одржати 8. и 9. марта у Словенији, на Брду код Крања. У оквиру конференције, биће потписана Резолуција о одрживом развоју Динарског појаса, коју ће минисар Голић потписати у име Републике Српске.   Овом Резолуцијом министри Динарске конференције изражавају политичку вољу […]

уторак, март 8, 2011 / 13:00

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић учествоваће у раду Прве Динарске конференције, која ће се одржати 8. и 9. марта у Словенији, на Брду код Крања.

У оквиру конференције, биће потписана Резолуција о одрживом развоју Динарског појаса, коју ће минисар Голић потписати у име Републике Српске.
 
Овом Резолуцијом министри Динарске конференције изражавају политичку вољу и спремност за сарадњу и успостављање веза у динарском планинском систему и сусједним регионима.
 
С обзиром на значај и потребу за одрживим развојем руралног подручја
Динарида у Републици Српској, као и на значај регионалног повезивања у области заштите животне средине, али и у другим областима које подразумијева одрживи развој, Влада Републике Српске је донијела одлуку да Република Српска приступи такозваном Динарском луку.
 
Резолуција о одрживом развоју Динарског појаса се тиче сарадње земаља из регије Динарског појаса у области заштите животне средине, транспорта, енергетике, туризма и у другим областима које могу подстаћи економски развој угрожених подручја Динарида.


0 КОМЕНТАРА

  1. čim je ministrica GOLIĆ, svi ćemo biti, kao što i jesmo goli do gole kože.
    Ogulili su nas , osirotili, pokrali, opustošili, napravili od nas roblje.
    Kakav luk i voda?I to ne možemo kupiti i platiti od penzija i plata koje ne dobijamo.
    Sve to treba u vladine avione i helikoptere i spustiti iznad arktika, ali ima jedan problem:
    zagadismo arktik,reagovali bi zeleni svijeta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *