Филм о Јасеновцу и Козари у музеју холокауста

Извршна директорка Меморијалног музеја холокауста у Мајамију Шерон С. Хоровиц уврстила је филм "Валдхајм – Скривено зло" београдског аутора Данка Васовића у сталну поставку филмова који се приказују гледаоцима у том музеју. Филм Данка Васовића говори "о злочину Нијемаца и усташа на Козари и у логору Јасеновац и скривеном учесћу (бившег генералног секретара УН и […]

петак, 19 августа, 2011 / 13:19

Извршна директорка Меморијалног музеја холокауста у Мајамију Шерон С. Хоровиц уврстила је филм "Валдхајм – Скривено зло" београдског аутора Данка Васовића у сталну поставку филмова који се приказују гледаоцима у том музеју.

Филм Данка Васовића говори "о злочину Нијемаца и усташа на Козари и у логору Јасеновац и скривеном учесћу (бившег генералног секретара УН и предсједника Аустрије) Курта Валдхајма у тим злочинима".

"Срећни смо што можемо да додамо филм Данка Васовића нашој колекцији, охрабриваћемо све наше посјетиоце који посјећују музеј холокуста у Мајами Бичу у Флориди да погледају филм ‘Валдхајм – Скривено зло’", рекла је Шерон С. Хоровиц агенцији Бета.

"Лично сам знала да је Валдхајм био умијешан у ратне злочине, али нисам знала за детаље злочина у Јасеновцу које је Васовић тако педантно истражио", додала је она.

"Ово је још једно лијепо и важно признање", рекао је Васовић агенцији Бета додајући да није изненађен.