ФИФА због Сиона кажњава швајцарске клубове и репрезентацију

Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) запријетила је Швајцарској суспензијом њених клубова и репрезентативних селекција из међународних такмичења уколико Фудбалски савез те земље не буде до 13. јануара казнио екипу Сиона. Ако дође до суспензија, фудбалски клуб Базел неће моћи да игра у осмини финала Лиге шампиона против Бајерн Минхена, а репрезентација Швајцарске неће моћи да буде […]

субота, 17 децембра, 2011 / 16:42

Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) запријетила је Швајцарској суспензијом њених клубова и репрезентативних селекција из међународних такмичења уколико Фудбалски савез те земље не буде до 13. јануара казнио екипу Сиона.

Ако дође до суспензија, фудбалски клуб Базел неће моћи да игра у осмини финала Лиге шампиона против Бајерн Минхена, а репрезентација Швајцарске неће моћи да буде домаћин Аргентини у пријатељској утакмици, 29. фебруара у Берну.

Сиону је 2008. године забрањено да купује играче током наредна два прелазна рока, пошто је вршио притисак на египатског голмана Есама Ел Харадија да раскине уговор са тадашњим клубом Ал Ахлијем.

Швајцарци су, међутим, прекршили ту забрану због чега су љетос избачени из Лиге Европа, а умјесто њих у групној фази тог такмичења играо је шкотски Селтик.

У саопштењу Извршног одобра ФИФА, који се састао у Токију, наводи се да је Сион "више пута покушао да заобиђе ову одлуку на правно увредљив начин".

Додаје се, такође, да је Фудбалском савезу Швајцарске наложено да све утакмице у којима су за Сион играла шесторица играча који су потписали уговоре мимо забране, буду проглашене поразом тог тима.Оставите одговор