Европска првакиња у бацању диска пред двогодишњом суспензијом

Првакиња Европе у бацању диска, хрватска атлетичарка Сандра Перковић, суочена је са двогодишњом суспензијом због коришћења недозвољених стимулативних средстава. Хрватски медији преносе да је Перковић пала на допинг контроли после учешћа на митинзима Дијамантске лиге у Шангају и Риму, а да је била позитивна на супстанцу метилхексанамин. Двадесетједногодишња Перковић је признала да је ту супстанцу […]

недеља, јун 26, 2011 / 21:33

Првакиња Европе у бацању диска, хрватска атлетичарка Сандра Перковић, суочена је са двогодишњом суспензијом због коришћења недозвољених стимулативних средстава.

Хрватски медији преносе да је Перковић пала на допинг контроли после учешћа на митинзима Дијамантске лиге у Шангају и Риму, а да је била позитивна на супстанцу метилхексанамин.

Двадесетједногодишња Перковић је признала да је ту супстанцу користила несвесно и није затражила проверу другог узорка.

„Милион посто тврдим да Сандра не узима нити ће узимати било какав допинг. То је једино што могу да кажем. Не могу да дајем званичне изјаве, јер је то у надлежности националног савеза”, рекао је тренер познате атлетичарке Иван Иванчић.

У понедељак ће бити одржана ванредна конференција за медије на којој би Перковићева и предсједник Хрватског атлетског савеза Лучано Сушањ требало да изнесу детаље о овом случају.

Уколико буде проглашена кривом, европској шампионки прети двогодишња суспензија, што би, сасвим сигурно, било погубно за њену каријеру.

Перковић је у бацању диска важила за једног од фаворита на првенству света у Јужној Кореји, али и на Олимпијским играма 2012. у Лондону.Оставите одговор