ЕУ: Нешто пара се даје и за сарадњу Српске и Србије

У Бијељини је објављен други позив за достављање пројеката који се финансирају из претприступних (ИПА) фондова Европске уније у оквиру Програма прекограничне сарадње Србије и Босне и Херцеговине. Услове пројекта представили су чланови Дирекције за европске интеграције у БиХ и Канцеларије за европске интеграције Владе Србије. За пројекте из области економског и социјалног развоја, заштите […]

четвртак, 15 септембра, 2011 / 08:18

У Бијељини је објављен други позив за достављање пројеката који се финансирају из претприступних (ИПА) фондова Европске уније у оквиру Програма прекограничне сарадње Србије и Босне и Херцеговине.

Услове пројекта представили су чланови Дирекције за европске интеграције у БиХ и Канцеларије за европске интеграције Владе Србије.

За пројекте из области економског и социјалног развоја, заштите животне средине, те пројекте размјене људи и идеја и унапређења сарадње цивилног друштва ЕУ је издвојила је 4.680.000 еура.

Србији је намијењено 2.790.000 еура, а за БиХ 1.890.000 еура.
Право на апликације имају непрофитне организације из 31 општине из Србије и 67 општина у БиХ, које се налазе у сливу ријеке Дрине.

Донације за појединачне пројекте износе од 20.000 до 400.000 еура.

Провођењем Програма прекограничне сарадње између Србије и БиХ настоје се обновити некадашње везе биших република СФРЈ и придонијети рјешавању заједничких привредних, друштвених и еколошких питања и проблема.

Овај програм се проводи од 2007. до 2013. године.

Прије двије године реализован је идентичан пројекат у који је из ИПА фондова уложено 2,6 милиона еура за 18 појединачних пројеката.Оставите одговор