Грчка остаје у еврозони

Лидери Грчке, Француске и Њемачке потврдили су да је Грчка интегрални дио еврозоне и да ће наставити да користи заједничку европску валуту, саопштила је Влада у Атини. Ставови су усаглашени током синоћње телефонске конференције између грчког премијера Јоргоса Папандреуа, француског предсједника Николе Саркозија и њемачке канцеларке Ангеле Меркел. Грчка је поручила да је одлучна да […]

четвртак, септембар 15, 2011 / 08:28

Лидери Грчке, Француске и Њемачке потврдили су да је Грчка интегрални дио еврозоне и да ће наставити да користи заједничку европску валуту, саопштила је Влада у Атини.

Ставови су усаглашени током синоћње телефонске конференције између грчког премијера Јоргоса Папандреуа, француског предсједника Николе Саркозија и њемачке канцеларке Ангеле Меркел.

Грчка је поручила да је одлучна да испуни план о смањењу буџетског дефицита, преноси Би-Би-Си.

Саопштење портпарола грчке Владе требало би да умири турбуленције на финансијским тржиштима, које су резултат бојазни да ће Грчка да банкротира јер не може да испуни преузете обавезе.

Портпарол њемачке Владе изјавио је послије конференције да су Меркел и Саркози нагласили да Грчка мора да испуни задате буџетске циљеве и да је то предуслов за наставак исплате финансијске помоћи Атини.Оставите одговор