Гадафи финансирао Саркозијеву кампању 2007. године!

Режим Моамера Гадафија пристао је да финансира изборну кампању француског председника Николе Саркозија, 2007. године, у износу до 50 милиона евра, објавио је новински вебсајт Медиапарт, наводећи да је објављен текст доказни докумен.


Њемачка – Француска: Заједнички план за спас еврозоне

Њемачка и Француска почеле су да раде на заједничком програму за заустављање дужничке кризе у еврозони, али то неће бити "чудотворни лијек” за проблеме заједнице, изјавио је данас портпарол њемачке канцеларке Штефен Сајберт.Меркел и Саркози: Наравно о Грчкој!

Француски предсједник Никола Саркози изјавио је данас да ће се у наредним данима у Њемачкој састати са канцеларком Ангелом Меркел ради разговора о дужничким проблемима Грчке, уз оцјену да је подршка Атини "морална обавеза" Европе.Грчка остаје у еврозони

Лидери Грчке, Француске и Њемачке потврдили су да је Грчка интегрални дио еврозоне и да ће наставити да користи заједничку европску валуту, саопштила је Влада у Атини.


Саркози: Могућ превентивни напад на иранске нуклеарне објекте

Француски предсједник Никола Саркози упозорио је данас Иран на могућност "превентивног напада" на његове нуклеарне објекте ако остане при својим амбицијама у тој области, али је и признао да би таква операција могла да изазове "велику кризу".


Гадафи лоциран у Сирти?

Извори из канцеларије француског предсједника Николе Саркозија изјавили су данас да је либијски лидер Моамер Гадафи лоциран и да се налази у родном граду Сирти, пише француски дневник "Паризијен".