Гадафи финансирао Саркозијеву кампању 2007. године!

Режим Моамера Гадафија пристао је да финансира изборну кампању француског председника Николе Саркозија, 2007. године, у износу до 50 милиона евра, објавио је новински вебсајт Медиапарт, наводећи да је објављен текст доказни докумен.


Њемачка – Француска: Заједнички план за спас еврозоне

Њемачка и Француска почеле су да раде на заједничком програму за заустављање дужничке кризе у еврозони, али то неће бити „чудотворни лијек” за проблеме заједнице, изјавио је данас портпарол њемачке канцеларке Штефен Сајберт.Меркел и Саркози: Наравно о Грчкој!

Француски предсједник Никола Саркози изјавио је данас да ће се у наредним данима у Њемачкој састати са канцеларком Ангелом Меркел ради разговора о дужничким проблемима Грчке, уз оцјену да је подршка Атини „морална обавеза“ Европе.


Грчка остаје у еврозони

Лидери Грчке, Француске и Њемачке потврдили су да је Грчка интегрални дио еврозоне и да ће наставити да користи заједничку европску валуту, саопштила је Влада у Атини.Саркози: Могућ превентивни напад на иранске нуклеарне објекте

Француски предсједник Никола Саркози упозорио је данас Иран на могућност „превентивног напада“ на његове нуклеарне објекте ако остане при својим амбицијама у тој области, али је и признао да би таква операција могла да изазове „велику кризу“.


Гадафи лоциран у Сирти?

Извори из канцеларије француског предсједника Николе Саркозија изјавили су данас да је либијски лидер Моамер Гадафи лоциран и да се налази у родном граду Сирти, пише француски дневник „Паризијен“.


Саркози: Настављамо операције у Либији

Француски предсједник Никола Саркози изјавио је данас да ће његова земља наставити војне операције у Либији док то буде потребно побуњеницима, који су успјели да потисну пуковника Моамера Гадафија из његовог упоришта у Триполију.