Саркози и Меркелова: Европи треба нови споразум

Француски предсједник Никола Саркози изјавио је у четвртак да се Француска и Њемачка залажу за промјену европског споразума како би се заштитила зона евра. "Послије дуго пређеног пута, треба да се вратимо суштинском. Због тога се Француска и Њемачка залажу за нови европски споразум", рекао је Саркози у Тулону на једном скупу посвећеном економској ситуацији. […]

петак, децембар 2, 2011 / 10:09

Француски предсједник Никола Саркози изјавио је у четвртак да се Француска и Њемачка залажу за промјену европског споразума како би се заштитила зона евра.

"Послије дуго пређеног пута, треба да се вратимо суштинском. Због тога се Француска и Њемачка залажу за нови европски споразум", рекао је Саркози у Тулону на једном скупу посвећеном економској ситуацији.

Према његовим ријечима, Европи је потребно више солидарности и одговорности према будућности зоне евра.

Француски предсједник је изразио увјерење да је Европска централна банка независна, да ће тако и остати и помоћи у рјешавању дужничке кризе у Европи.

Он је рекао да очекује "нови економски циклус рјешавања дужничке кризе" који ће довести у равнотежу запосленост и производњу у привреди.Оставите одговор