Меркел и Саркози: Наравно о Грчкој!

Француски предсједник Никола Саркози изјавио је данас да ће се у наредним данима у Њемачкој састати са канцеларком Ангелом Меркел ради разговора о дужничким проблемима Грчке, уз оцјену да је подршка Атини "морална обавеза" Европе. Саркози је послије састанка са грчким премијером Јоргосом Папандреуом у Паризу рекао да је од њега добио увјеравања да је […]

петак, септембар 30, 2011 / 21:19

Француски предсједник Никола Саркози изјавио је данас да ће се у наредним данима у Њемачкој састати са канцеларком Ангелом Меркел ради разговора о дужничким проблемима Грчке, уз оцјену да је подршка Атини "морална обавеза" Европе.

Саркози је послије састанка са грчким премијером Јоргосом Папандреуом у Паризу рекао да је од њега добио увјеравања да је Влада у Атини одлучна да испуни обавезе у замјену за финансијску помоћ од Европе.

"У наредним данима ићи ћу у Њемачку да бих са канцеларком Ангелом Меркел наставио сарадњу и координацију Њемачке и Француске ради заштите Европе", рекао је Саркози новинарима у својој предсједничкој палати.

Он је додао да би "пропаст Грчке била пропаст Европе" и да "не постоји друга кредибилна алтернатива".

Грчка Влада усвојила је неколико пакета мјера штедње, али и даље постоје сумње у њену способност да плаћа дугове.

Папандреу је ове седмице појачао захтјеве да међународни кредитори што прије уплате Грчој нову траншу помоћи од осам милијарди евра, како земља не би банкротирала.Оставите одговор