Саркози: Гадафи ми није финансирао кампању

Француски предсједник Никола Саркози оштро је данас демантовао да му је бивши либијски лидер Моамер Гадафи финансирао предсједничку кампању 2007. године. Саркози је такође одбацио и критике социјалиста да му је предсједничка кампања по реторици слична оној коју су водили нацистички колаборационисти током Другог свјетског рата. Оптужбе да је Гадафи финансирао Саркозијеву предсједничку кампању 2007. […]

недеља, април 29, 2012 / 19:34

Француски предсједник Никола Саркози оштро је данас демантовао да му је бивши либијски лидер Моамер Гадафи финансирао предсједничку кампању 2007. године.

Саркози је такође одбацио и критике социјалиста да му је предсједничка кампања по реторици слична оној коју су водили нацистички колаборационисти током Другог свјетског рата.

Оптужбе да је Гадафи финансирао Саркозијеву предсједничку кампању 2007. године нису нове. Ту тврдњу својевремено је изнео Гадафијев син Сеиф ал Ислам, а сада су је у предизборној кампањи искористили и социјалисти.

„То је намештаљка, то је обична клевета”, рекао је Саркози гостујући на француској телевизији Канал плус.Оставите одговор