07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

ЕУ има нову (политичку) комесарку – Мериед Мекгинис

Предсједница Европске комсије Урсула фон дер Лајен објавила је нови састав свог кабинета након оставке ирског комесара Фила Хогана. За нову комесарку изабрана је потпредсједница Европског парламента Мериед Мекгинис.

уторак, 8 септембра, 2020 / 15:00

Она ће преузети област финансијких услуга, финансијске стабилности и тржишта капитала. Надлежности у области трговине убудуће ће обављати потпредсједник ЕК Валдис Домбровскис.

Европски комесар за трговину Фил Хоган поднио је крајем августа оставку због афере „Голфгејт“, која је избила када је у Ирској присуствовао вечери на којој су прекршени прописи здравствених власти.

Скандал је избио када је један ирски лист објавио информацију о вечери чланова удружења голфера, на којој се нико није придржавао здравствених прописа.

Хоган је присуствовао вечери, али није желио да се извини тврдећи да се током путовања придржавао свих правила.

Ипак, вечера је разљутила ирску јавност због кршења владиних мјера против епидемије и покренула аферу названу „Голфгејт“. Скандал је довео и до оставке једног министра и дисциплинске одговорности неколико посланика.Коментариши