Еплову виртуелну радњу одмах избушили хакери

Више хакерских група је, само дан после отварања онлајн продавнице америчке компаније Епл (Мак Еп Стор), пронашло безбједносне рупе и напало је, преносе свјетски медији. Мак Еп Стор доступна је у 90 земаља и садржи више од 1.000 апликација, подијељених у категорије, као што су Игре, Графика, Едукација, Продуктивност и многе друге, од којих се […]

недеља, јануар 9, 2011 / 17:38

Више хакерских група је, само дан после отварања онлајн продавнице америчке компаније Епл (Мак Еп Стор), пронашло безбједносне рупе и напало је, преносе свјетски медији.

Мак Еп Стор доступна је у 90 земаља и садржи више од 1.000 апликација, подијељених у категорије, као што су Игре, Графика, Едукација, Продуктивност и многе друге, од којих се неке могу преузети бесплатно.

Да би апликације могле да се преузму, потребно је да веб корисници приступе верзији 10.6.6 оперативног система Мак ОС Икс.

Интерфејс те услуге је сличан виртуелној продавници Eп Стор, али са филтерима, како би се сурфовало по категоријама, класирањем набољих бесплатних апликација и оних које се плаћају и прегледом недавних преузимања садржаја, као и алатком за регистровање доступних апликација.

Корисници Мак рачунара могу, рецимо, да купују и инсталирају програме у своје компјутере годинама.

Од ове нове услуге калифорнијски информатички гигант обећава да ће му помоћи да се надовеже на успех повлачења музичких садржаја и мобилних апликација.

Пирати, међутим, упозоравају да "рупе" у многим насловима плаћеног софтвера дозвољавају да се створе неауторизоване копије и да се даље шире.

Извршни директор компаније Епл Стив Џобс означио је пуштање у рад ове виртуелне продавнице као иновативни корак, али на ове притужбе у вези са безбједносним пропустима још није реаговао.

Група која себе назива Хакулоус је истовремено саопштила да је развила програм под називом Кикбек који "слама одбрану" сваког наслова у понуди Еп Стора. Та група хакера је већ раније "провалила" системе безбедности АјФона и АјПеда.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *