Панчевци снимају филм о Кустендорфу

ДРВЕНГРАД – Група младих аутора из Панчева снима у Дрвенграду кратки играни филм инспирисан Филмским и музичким фестивалом "Кустендорф", према сценарију Милене Предић и Маше Дакић, у режији Мирослава Стаматова. "Филм је дебитантски сценаристичко-продуцентско-глумачки производ две девојке, глумице које су завршиле Факултет драмских уметности и које су желеле да направе филм у којем ће на […]

недеља, јануар 9, 2011 / 18:09

ДРВЕНГРАД – Група младих аутора из Панчева снима у Дрвенграду кратки играни филм инспирисан Филмским и музичким фестивалом "Кустендорф", према сценарију Милене Предић и Маше Дакић, у режији Мирослава Стаматова.

"Филм је дебитантски сценаристичко-продуцентско-глумачки производ две девојке, глумице које су завршиле Факултет драмских уметности и које су желеле да направе филм у којем ће на аутентичан начин реконструисати свој лични доживљај фестивала ‘Кустендорф’", рекао је редитељ Мирослав Стаматов.

Ријеч је о псеудо-документарцу, односно кратком играном филму у којем глумице наступају под својим именима и презименима, као и друге личности из сценарија, међу којима су глумац Зоран Цвијановић и оснивач "Кустендорфа", редитељ Емир Кустурица.

"Сценарио је заснован на причи о двије младе глумице које долазе на фестивал с идејом да упознају Емира Кустурицу. Ријешили смо да цијели филм снимамо за вријеме самог фестивала, иако је сада овде гужва и свашта се дешава, услови нису идеални – жељели смо да ухватимо аутентичност фестивалског доживљаја, његову атмосферу и енергију", рекао је редитељ.Оставите одговор