Енглеска: Једна од најтежих саобраћајки у историји земље

Најмање десет особа је погинуло, а преко 30 их је повријеђено у тешкој саобраћајној несрећи која се у петак увече догодила недалеко од Сомерсета у Енглеској. Неколико особа налази се у критичном стању. У судару је учествовало чак 27 возила. Најмање десет особа је погинуло, а преко 30 их је повријеђено у тешкој саобраћајној несрећи […]

субота, 5 новембра, 2011 / 10:48

Најмање десет особа је погинуло, а преко 30 их је повријеђено у тешкој саобраћајној несрећи која се у петак увече догодила недалеко од Сомерсета у Енглеској. Неколико особа налази се у критичном стању. У судару је учествовало чак 27 возила.

Најмање десет особа је погинуло, а преко 30 их је повријеђено у тешкој саобраћајној несрећи која се у петак увече догодила недалеко од Сомерсета у Енглеској. Неколико особа налази се у критичном стању. У судару је учествовало чак 27 возила, јавља Би-би-си .

Иако узрок несреће до завршетка увида неће бити службено познат, вјерује се како је главни кривац брзина неприлагођена условима на путу. У вријеме судара падала је јака киша, а због магле је била смањена видљивост.

Дионица аутоцесте М5, у дужини од 28 километара, на којој је у петак око 20,30 сати дошло до несреће затворена је за саобраћај и очекује се да ће тако остати 24 сата.

Ватрогасци су путнике из сударених возила морали да ослобађају маказама за сјечење метала. Секретар локалних ватрогасаца изјавио је како је ‘ово најгора несрећа коју је икада видио’.

Свједоци такође наводе да су нека возила, а учествовало је 20-ак аутомобила као и шест камиона, након судара експлодирала или се запалила.Оставите одговор