"Лари Томпсон…" отворио сезону у Позоришту Приједор

У Позоришту Приједор синоћ је пред препуном салом изведена представа "Лари Томпсон, трагедија једне младости", по тексту Душана Ковачевића и у режији Слободана Ћустића. Ћустић, којем је ово био редитељски првенац у Републици Српској, није крио задовољство након представе, јер је, како је рекао, изгледа успјешно завршен један велики и тежак посао. "Знао сам и […]

субота, 5 новембра, 2011 / 10:59

У Позоришту Приједор синоћ је пред препуном салом изведена представа "Лари Томпсон, трагедија једне младости", по тексту Душана Ковачевића и у режији Слободана Ћустића.

Ћустић, којем је ово био редитељски првенац у Републици Српској, није крио задовољство након представе, јер је, како је рекао, изгледа успјешно завршен један велики и тежак посао.

"Знао сам и пре петнаест дана каква ће бити представа, али ипак кад дође публика то је нешто друго. Осим управника и секретарице позоришта, сви играју у представи и надам се да ће она имати дужи позоришни живот у овој кући", рекао је Ћустић.

Свих деведесет минута, колико траје заплет око тога како одиграти једну представу, кад нема главног глумца, уствари је препуно животних порука, веома блиских нашој свакодневници.

Ћустић је рекао да овом представом жели да поручи људима "да се пробуде и да живе", да не буду привидно живи, да буду реални и да се смију.

У представи, која је недавно била на репертоару београдског Звездара театра, играли су чланови ансамбла приједорског позоришта Раденко Билбија, Мирела Предојевић, Жељко Касап, Дарко Цвијетић, Зорица Јојић, Желимир Ривић, Деан Батоз, Јелена Сексан, Раде Ступар и Синиша Вучићевић.

Представа, којом је Позориште Приједор отворило 59. позоришну сезону, имаће вечерас и своју прву репризу која је заказана за 20.00 часова. /Оставите одговор