Џомбић разговарао са кинеским амбасадором

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић истакао је у разговору са кинеским амбасадором у БиХ Вангом Фугуом да је захтјев Српске да се о свим битним питањима у БиХ морају договорити њене унутрашње снаге. Џомбић је рекао да Кина подржава искључиво дијалог између политичких страна у БиХ уз могућност да се сва битна питања у […]

среда, мај 4, 2011 / 14:46

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић истакао је у разговору са кинеским амбасадором у БиХ Вангом Фугуом да је захтјев Српске да се о свим битним питањима у БиХ морају договорити њене унутрашње снаге.

Џомбић је рекао да Кина подржава искључиво дијалог између политичких страна у БиХ уз могућност да се сва битна питања у вези са њеним европским путем ријеше компромисом.

Током састанка у Бањалуци, премијер РС је кинеског амбасадора упознао о ситуацији у Српској и економским циљевима у 2011. години, те о могућностима за инвестирање и стратешким правцима развоја РС.

"Констатовали смо да постоји много заједничких тачака за улагање и да постоји интерес кинеских компанија да наступају у РС", рекао је Џомбић нивинарима након састанка.

Он је најавио да ће делегација Владе РС наредне недјеље отпутовати у седмодневну посјету Кини гдје ће са привредним субјектима разматрати могућности сарадње у путној инфраструктури, хидропотенцијалу и култури.

"Надам се да ће овај састанак уродити плодом и да ћемо имати заједничке инвестиције већ ове године", поручио је премијер Џомбић.

Кинески амбасадор Ванг Фугуо поновио је да се Кина придржава принципијелног става према питањима у БиХ да сва питања треба рјешавати политичким дијалогом.

Он је истакао да су односи Кине и РС веома добри, са великим потенцијалом за даљи развој сарадње у свим областима, како на политичком, тако и на економском плану.

"Придајемо велики значај посјети премијера Џомбића и делегације Владе РС Кини и надамо се да ће она бити врло успјешна", рекао је кинески амбасадор.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *