Џомбић постаје ревизор у аустријској компанији?

Бивши предсједник Владе РС Александар Џомбић преговара са познатом аустријском ревизорском кућом КОНФИДА која запошљава више од 10.000 стручњака у цијелом свијету, да преузме вођење њихове канцеларије у РС, сазнаје портал КАПИТАЛ. Џомбић би водио представништво КОНФИДА (CONFIDA) која се бави пореским савјетовањем и ревизијом. „КОНФИДА Бањалука савјетује клијенте у свим секторима привреде и специјализована […]

петак, 5 јула, 2013 / 15:37

Бивши предсједник Владе РС Александар Џомбић преговара са познатом аустријском ревизорском кућом КОНФИДА која запошљава више од 10.000 стручњака у цијелом свијету, да преузме вођење њихове канцеларије у РС, сазнаје портал КАПИТАЛ.

Џомбић би водио представништво КОНФИДА (CONFIDA) која се бави пореским савјетовањем и ревизијом.

„КОНФИДА Бањалука савјетује клијенте у свим секторима привреде и специјализована је за фирме регистроване у РС са пословним активностима у РС са домаћом власничком структуром („локална предузећа“) и предузећа у власништву државе и операција са директним или индиректним учешћем Владе РС“, наводи се на њиховом званичном сајту.

КОНФИДА је своју канцеларију у БиХ (Сарајево) основала још 2004. године, а тек прије годину дана регистрована је и КОНФИДА Бањалука. Аустријски послодавци нису задовољни досадашњим резултатима и заступљености КОНФИДА на тржишту РС и сматрају да им управо бивши премијер са својим искуством може значајно помоћи.

Друштво за ревизију и рачуноводство KОНФИДА основана је у Аустрији 1978. КОНФИДА је независни члан ИНАА-е, међународне мреже рачуновођа и ревизора, која дјелује у више од 50 земаља у Европи, Америци и Азији.

Клијенти канцеларије КОНФИДЕ у БиХ, како се наводи на сајту, су банке, лизнг друштва и фирме за финансијске услуге, као и низ фирми из различитих привредних сектора, као што су услуге, производња, велепродаја и малопродаја, производња хране и друго.

КОНФИДА се углавном бави сљедећим пословима: Ревизија годишњих финансијских извјештаја, ревизија и сличне услуге, корпоративне финансије и услуге при санацији предузећа.

Џомбић се послије одласка са премијерске позиције 27. фебруара ове године потпуно повукао из јавности.

Важио је за једног од фаворита за вицегувернера односно будућег гувернера Централне банке БиХ. Међутим, изненадно продужење мандата садашњем вицегувернеру Радомиру Божићу и то два мјесеца прије него што му је истекао мандат, потврдило је гласине да Џомбић још није ни приближно изгладио односе са предсједником РС и СНСД-а Милорадом Додиком са којима је незванично имао озбиљан лични сукоб, а који га је и коштао премијерске фотеље.0 КОМЕНТАРА

  1. Pa obecao je SEFU kada je odlazio da ako on padne da ce onda prezentovati svu dokumentaciju koju je odnio iz zgrade Vlade…
    a da je volio novac, volio je .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *