Жељко Митровић: Партије ми дугују два милиона евра

Већина политичких партија у предизборној кампањи на прошлим парламентарним изборима борила се за гласове бирача на вересију. Како тврди власник ТВ Пинк Жељко Митровић, тој телевизији политичке странке дугују укупно два милиона евра. – Више од 10 партија нам дугује два милиона евра, а странке које не треба да нам дају новац су СНС, ДС, […]

петак, 5 јула, 2013 / 16:44

Већина политичких партија у предизборној кампањи на прошлим парламентарним изборима борила се за гласове бирача на вересију. Како тврди власник ТВ Пинк Жељко Митровић, тој телевизији политичке странке дугују укупно два милиона евра.

– Више од 10 партија нам дугује два милиона евра, а странке које не треба да нам дају новац су СНС, ДС, ДСС, и СПС. Сви остали су дужни – тврди Жељко Митровић.
Он додаје да ће до краја године свима наплатити дуговања.

– Много странака нам дугује много пара. Из њиховог аспекта то је плаћено, јер су нам дали мијенице. Из нашег није тако. Или ћемо им наплатити, или ћемо до краја године дати мијенице на реализацију – јасан је Митровић.

Телевизија Пинк није једина медијска кућа којој су странке остале „кратке“ за паре за рекламе у изборној кампањи за прошле парламентарне изборе. Како је Курир већ писао, Либерално-демократска партија за трошкове рекламирања остала је дужна Првој телевизији више од 200.000 евра, док Уједињени региони тој медијској кући по истом основу дугују више од 350.000 евра.

Закон не прописује рок за плаћање

Немања Ненадић, програмски директор „Транспарентности Србија“, истиче да је лоше што странке послије толико времена од избора дугују новац за рекламе у изборној кампањи.

– Тражили смо да Законом о финансирању политичких странака буде прописано да странке све трошкове кампање морају подмирити прије подношења извјештаја о финансирању. То није прихваћено и зато данас имамо ситуацију да све политичке партије имају дугове и кредите – каже Ненадић.