Џафи ентитетлија честита: Брнабићка се изједначила са Биљаном Плавшић

У честитки за Дан Српске, коју објављујемо нешто касније из празничних разлога, члан Предсједништва зтв. БиХ из реда муслимана (а није Комшић) бираним ријечима је покушао извријеђати нешто што спријечити није могао.

петак, 11 јануара, 2019 / 08:02

Џаферовић, као и многи други неоисламистички маштачи о повратку централизма и доминације самоуправно-комунистичког Сарајева над Бањом Луком, у маниру неког хатишерифа ОХР, избацују будаласте формулације као "босанскохерцеговачки ентитет Република Српска", у нади да ће некога увриједити. Успут, наравно, не пропушта да опет мало припријети ратом, што му је рутински потез.

Ентитет значи да је Република Српска много више од федералне јединице, а не мање! Тим наглашавањем лабавог савеза у државној заједници нам само чине услугу. Себи, додуше, чине тешку медвјеђу услугу, покушавајући да зазивањем тзв. Тужилаштва БиХ, те покушајем криминализације 9. јануара, али и осталих неиспоштованих одлука тзв. Уставног суда, сакрију да их је највећи број донесен (и непроведен!) баш у случајевима у Ефбиху.

Када Џафер-ага и падишах му Бакир-тата-оставио-у-аманет-Изетбеговић, проведу одлуке по којим су борци Аутономне Регије Западна Босна (под командом Фикрета Абдића) једнаки по правима са Жељком Комшићем, онда нека причају вицеве о Уставном суду БиХ.

До тада, хвала на честитци!

Обиљежавање 9. јануара као дана босанскохерцеговачког ентитета Република Српска представља грубо кршење коначне и обавезујуће одлуке Уставног суда Босне и Херцеговине, којом је прослава овог датума као празника проглашена неуставном.

Сви они који учествују о овом антиуставном чину грубо нарушавају Дејтонски мировни споразум, као темељ мира и стабилности у Босни и Херцеговини и региону. То се односи и на званичнике Републике Србије који својим честиткама и присуством у Бањалуци на овај дан исказују непоштовање Босне и Херцеговине и њених институција, те охрабрују предводнике политике која угрожава безбједност у региону. Таква политика никоме не може донијети никакво добро, а нарочито не бх. ентитету РС и његовим грађанима.

Тиме се Босни и Херцеговини, али ни цијелом региону, не шаљу добре поруке, поготово узимајући у обзир да је премијерка Републике Србије прихватила одликовање којима су раније одликовани Радован Караџић, Момчило Крајишник, Биљана Плавшић и други пресудама међународних судова осуђени ратни злочинци, чиме је стала раме уз раме с њима.

Од институција Босне и Херцеговине, прије свега Тужилаштва БиХ, тражим да коначно почну примјењивати закон, јер је одбијање провођења одлука Уставног суда БиХ кривично дјело.2 КОМЕНТАРА

 1. Не треба замјерити Џафију, а и реално није му лако.

  Јучер сам мало погледао портале по „пријатељским“ комшијским државама или протекторатима, како вам воља, ефбиху и лијепој њиној.
  И имамо поплаву текстова поводом Дана Републике наше отаџбине, ако, ако, прати се. И једну хистерију, а текстови су се претворили у такмичење ко ће поганијим и одвратнијим етикетама „почастити“ ову нам Српску.
  Занимљиво да су се у поганлуку и излијевима мржње „супериорнијим“ показали политичари и колумнисти (рецимо неки текстови http://balkans.aljazeera.net/vijesti/naci-zurka-u-slavu-tvorevine-nastale-na-genocidu-i-zlocinima од неког из Ал-Џазире те https://www.radiosarajevo.ba/metromahala/ja-mislim/gordan-duhacek-hrvatska-je-jucer-slavila-genocidnu-republiku-srpsku/323821) који се продају да су „грађанске“ оријентације и да су ко фол непристрасни. Но, некако олако се разоткрију, и докажу који су паћеници.

  Зато и написах да није лако Џафију, у таквој хистерији помијешане мржње, фрустрација и озлојеђености, ваља држати корак у поганлуку, не смије се допустити да неки тамо „грађанистанци“ мрзе Српску више од њега.

  Добро сад за Брнабићеву, она по некој матрици мора бити негативац, или негативка, али опасно се скрвило на овог несрећеног Дел Векиа. Амбасадора лијепе њине, а Џафи је одлучно поручио да прекида сваки контакт са њим. Чекај, па на обиљежавању рођендана Српске бјеше и онај мангуп Додик, чини ми се да сам га видио, некако би Џафи сада требао прекинути (а и реално он оног Дел Векиа и тако не би виђао у ове 4 године) и сваки контакт са Додиком. Или….

  Но добро, очекиване реакције, научили смо. Ми прослависмо рођендан наше републике, а поган у комшилуку нека кмечи, пјени, вришти колико им воља.

  1. I onda vidiš banjalučku „srpsku“ gamad kako se slikaju na „bascarsiji“ kao da su otisli u London ili Veneciju .
   Eee veliko čudo je Božije da imamo i to što imamo kakva smo GOVNA od nacije.
   Hrrrk ptuu