08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Џафи опет (рутински) пријети ратом за изјаве какве даје и сам

Члан предсједништва испред муслиманског плебса (а није Комшић), заборавља да је његов падишах Бакир Изетбеговић редовно давао изјаве да би он "признао Косово".

петак, 4 јануара, 2019 / 16:36

У његовом саопштењу, које ћемо пренијети у цјелости, посебно забрињава што Џаферовић пријети ратом!?! То је рутински поступак муслиманских политичара, а да при том нико из Невладинићке касте не реагује. Они се баве полицијским дјеловањем у Бањој Луци…

Осим тога, Шефик нема никаквих проблема са тим да изнесе и своје пусте снове, а то је да изазове ратни сукоб (јер не напомиње ко би то угрозио мир, пошто Српска и Србија при свом уједињењу сигурно не би припуцале на њега) који би за резултат имао укидање ентитетске структуре унутар БиХ.

Џаферовић уз све то сам себе лаже. Не само нас. У посљедњем пасусу саопштења, он наводи "Босна и Херцеговина се ничим не мијеша у рјешавање односа Србије и Косова .". Сама оваква формулација, од стране члана колективног предсједништва земље која Косово и Метохију сматра покрајином Републике Србије, дакле наводећи их као да су Србија и Косово одвојени ентитети у међународном смислу, Џаферовић нарушава територијални интегритет Србије и добросусједске односе са њом.

Док је Српске, Џафи и друштво никад неће постићи да НАТО-нарко парадржавуљак добије признање независности. Колико год њихови симболи и вриједности били једнаки са узурпираном администрацијом у Приштини. Концепт заставе, њене боје, лична документа и слично; начињене су по истој матрици, по којој и од високог представника наметнута застава државне заједнице БиХ.

Е, због тога, наравно, морају имати исту судбину и паралелно рјешавање. Ако би независност Приштине, добиће и независност Бање Луке. Бујрум.

Ефбиховско вријеђање ентитетом, уз сопствену противуријечност

Неприхватљивим, штетним и опасним сматрам настојање појединих званичника Републике Србије и бх. ентитета РС да у јавним иступима све чешће повезују рјешавање односа између Србије и Косова са Босном и Херцеговином, њеним границама и статусом ентитета РС.

Таквим изјавама, којима се доводи у питање територијални интегритет Босне и Херцеговине и неповредивост њених међународно признатих граница, не доприноси се побољшању односа двије државе. Напротив, тиме се шаљу лоше поруке и беспотребно стварају тензије.

Званичницима Републике Србије, али и званичницима бх. ентитета РС, требало би бити потпуно јасно да се међународно признате границе Босне и Херцеговине никада неће промијенити. Било какав покушај нарушавања територијалног интегритета или прекрајања њених граница неће довести у питање Босну и Херцеговину, али би свакако значило угрожавање мира и стабилности цијелог региона, крај Дејтонског мировног споразума, а тиме и ентитетске унутрашње структуре Босне и Херцеговине настале у Дејтону.

Босна и Херцеговина се ничим не мијеша у рјешавање односа Србије и Косова. Зато, од званичника Републике Србије очекујем да и они престану Босну и Херцеговину доводити у било какву везу са дијалогом на релацији Београд-Приштина.2 КОМЕНТАРА

 1. Хушкачке изјаве биће уобичајене, заправо обавезне код сваког иступа обојице бошњачких чланова предсједништва БиХ у наредне 4 године, и на то се морамо навикнути.

  Ту је и обавезан дискурс, инзистирање на скарадним формулацијама (рецимо бх. ентитет РС, што је глупо срочено, а и нигдје ни у ДМС ни у био којем званичном акту нећете наћи такву формулацију, „ентитет РС“ или „бх ентитет РС“), а како ће се сваком изјавом настојати и омаловажити, ниподаштавати Српска, и мало „изокола“ провлачити потреба за преуређењем државне заједнице БиХ, право питање је. Како реаговати на овакве иступе?

  Младен је такође константне гафове свог „колеге“ у предсједништву, Бакира настојао игнорисати, искулирати, по матрици „пусти будалу нека млати“. Но проблем је, ако се будали превише пусти да тјера своју мантру, моделираће и јавно мишљење, не само у свом националном корпусу, и временом ће то постати општеприхваћено виђење, на страну што је често и погрешно и нема утемељења у оном што је записано.

  Добро је што је овај портал реаговао на ову изјаву, а биће их још много у будућности. Но опет проблем је што је једини, они у ефбиху и тако гурају ту мантру, а портали у Српској заузети над*ебавањем својих политичких фаворита и немају кад да се баве оваквим иступима. А морали би, јер могу бити штетни по Српску.

  Овдје је на потезу српски члан предсједништва, који је и у зајебаној ситуацији јер се на сваку изјаву јаве бројне паметнице, од политичких аналитичара до коментатора, и прекоре га „аман Миле пусти ту причу, ајмо коју о економији“ , тако се само српски члан предсједништва мора бавити искључиво економијом (која узгред и није надлежност предсједништва, већ ВМ и влада), остала двојица могу дробити о чему им душа жели.
  Како год, видјећемо колико је Додик дорастао ситуацији, и колико ће успјешно парирати овој двојици који неће пропустити прилику да коју пакосну на рачун Српске провуку.