Дураковић: Штетни позиви за стварање бошњачке државе

Члан Академије наука и умјетности БиХ Есад Дураковић сматра штетним позиве на стварање бошњачке националне државе или ентитета, оцјењујући да је Југославија била оптималан оквир за безбједност и просперитет Бошњака. "Позив на стварање бошњачке националне државе или ентитета је потпуно незрео и неодговоран, суицидан, на граници је малоумности, јер тако нешто нема никаквих шанси за […]

понедељак, август 29, 2011 / 10:27

Члан Академије наука и умјетности БиХ Есад Дураковић сматра штетним позиве на стварање бошњачке националне државе или ентитета, оцјењујући да је Југославија била оптималан оквир за безбједност и просперитет Бошњака.

"Позив на стварање бошњачке националне државе или ентитета је потпуно незрео и неодговоран, суицидан, на граници је малоумности, јер тако нешто нема никаквих шанси за опстанак", рекао је Дураковић за "Ослобођење".

Према његовим ријечима, пошто се Југославија распала, сада је БиХ нужни оквир опстанка Бошњака.

"Бошњаци се морају мудро и устрајно борити за БиХ као државу свих њених народа и вјера, са истинском равноправношћу у њој", рекао је Дураковић, који је професор на Филозофском факултету у Сарајеву.

Он је додао да је опстанак БиХ апсолутни услов опстанка Бошњака и муслимана на овом простору.

Извјештај о исламофобији Ријасета Исламске заједнице у БиХ у којем се наводе лична имена и институције које се оптужују за исламофобију Дураковић је оцијенио немјерљиво штетним за интересе БиХ, Бошњака па и саме Исламске заједнице.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор