Дубл у маратон мечу изгубио од Швеђана

Мушка тениска репрезентација Шведске смањила је вођство Србије на 2:1 у мечу првог кола Свjетске групе Дејвис купа у Нишу. Први поен за Шведску освојили су Роберт Линдштед и Јохан Брунстром који су у дублу после више од четири сата борбе савладали Ненада Зимоњића и Јанка Tипсаревића са 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:7 (3:7), 10:8. […]

субота, 11 фебруара, 2012 / 18:59

Мушка тениска репрезентација Шведске смањила је вођство Србије на 2:1 у мечу првог кола Свjетске групе Дејвис купа у Нишу.

Први поен за Шведску освојили су Роберт Линдштед и Јохан Брунстром који су у дублу после више од четири сата борбе савладали Ненада Зимоњића и Јанка Tипсаревића са 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:7 (3:7), 10:8.

Вођство Србији у петак донијели су Јанко Tипсаревић и Виктор Tроицки, који су савладали филипа Прпића (3:0) и Михаела Ридерштеда (3:1).

Врхунац данашње битке "на Чаиру" био је пети сет у којем је одлучила за нијансу већа концентрација и снага Швеђана.
Они су први направили брејк за вођство од 8:7, на шта је стигао одговор нашег дубла – 8:8

Швеђани, међутим, не посустају и још једном одузимају сервис српским тенисерима (9:8), а потом на свој почетни ударац користе и другу меч лопту.

"Скупљаћемо енергију за сутрашње мечеве. Надам се да ћемо уз помоћ ове предивне нишке публике отворити врата четвртфинала", рекао је селектор репрезентације Србије Богдан Обрадовић.

У недељу ће први на терен Јанко Tипсаревић који ће играти против Михаела Ридерштеда, а потом слиједи дуел Виктор Tроицки – Филип Прпић.Оставите одговор