Домаћа производња: Полиција нашла засад марихуане, килограм и по дроге, те девет џоинта у Јоховцу

Полиција је у добојском насељу Јоховац открила плантажу марихуане у власништву лица чији су иницијали Ж.А. које је и ухапшено, саопштено је из Полицијске управе Добој.

субота, 30 јула, 2022 / 16:01

На основу наредбе Основног суда Добој јуче је у оперативној акцији "Плантажа 2022" извршен претрес куће, помоћних објеката, возила и земљишне парцеле које користи Ж.А.

Том приликом је пронађено и одузето 74 стабљике индијске конопље дужине од 190 до 286 центиметара, четири сасушене биљке индијске конопље укупне дужине по 90 центиметара, као четири стаклене тегле у којима се налазила сасушена марихуана укупне тежине од 1.517,1 грам, наведено је у саопштењу.

Пронађено је и 1.696 сјеменки индијске конопље, двије пластичне вреће марихуане укупне тежине од 608,5 грама, стаклена тегла у којој се налазило девет ручно прављених цигарета "џоинт" и три врећице марихуане укупне тежине од 365,2 грама.

Дежурни тужилац Окружног тужилаштва Добој изјаснио се да ово има обиљежје кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога, додаје се у саопштењу.