Између осталог МУП РС ухапсио двојицу јер су били напушени

Док већина земаља свијета полако легализује марихуану, међу њима и (сјеверна) Македонија, Бањолучка полиција ухапсила је лица чији су иницијали С.К. и Д.Р. из овог града, код којих је утврђено присуство дроге у организму.


Виторог (и то два) у равници: МУП РС ухапсио у Градишци нелегалног посједника оружја

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са Полицијском управом Градишка данас су реализовали оперативну акцију кодног назива "Виторог 2" у оквиру које је слободе лишено једно лице иницијала Д.В. због сумње да је починило кривична дјела из области злоупотребе опојних дрога.


Полиција нашла уникатан пољопривредни подухват везан за марихуану

Полицијски службеници Управе за организовани криминалитет МУП РС, под надзором Oкружног јавног тужилаштва Бања Лука, а уз асистенцију ПУ БЛ спровели су оперативну акцију кодног назива "Уникат" у оквиру које су пронађене двије лабораторије за вјештачки узгој опојне дроге сканк.


Канада у сусрет легализацији марихуане: Предвиђа се да ће је користити 15 одсто становника

Производња канабиса већ је постала веома уносна у Канади и мјери се милијардама долара, а након његове легализације Канађани могу да користе ову дрогу на разне начине – од електричних цигарета до узгајања на својим имањима.


Од јесени у Канади марихуана легалнија од алкохола

Конзумирање и узгој марихуане постаће легални у Канади од 17. октобра, изјавио је синоћ канадски премијер Џастин Трудо у парламенту у Отави, што ће је ставити испред алкохола, који је нелегално производити у кућним условима.


Наоружани разбојник однио 800 КМ из кладионице, али већа пажња се посвећује двојици прекршилаца који су пушили траву у колима

Полицијској управи Бањалука у петак, 4. фебруара, око 21.35 часова пријављено је разбојништво које је извршио маскирани и наоружани мушкарац над радницом спортске кладионице, а причињена је материјална штета од око 800 КМ.


Након глобе мора бити уништена: У Неовисној Републици Хрватској осуђују за мајице са листом марихуане

Мушкарац из Вараждина кажњен је новчано због ношења мајице на којој је приказан лист марухане јер је прекршио закон према коме је, између осталог, забрањен сваки облик презентовања дроге, објавио је пресуду вараждински Општински суд.