11:56 Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)11:48 Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   11:46 Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда - у западној српској престоници11:32 Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!11:08 Није задовољан: Најодговорнији за стање у судству (Халил Лагумџија) се просто нада11:04 Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени11:01 Марко Ковач у преводу: Темељни споразум са СПЦ нас је довео на власт, неће нам је угрозити10:58 Кризни штаб због несташице воде у Бањој Луци - 90 одсто насеља није жедно10:54 Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити Украјински10:22 Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Између осталог МУП РС ухапсио двојицу јер су били напушени

Док већина земаља свијета полако легализује марихуану, међу њима и (сјеверна) Македонија, Бањолучка полиција ухапсила је лица чији су иницијали С.К. и Д.Р. из овог града, код којих је утврђено присуство дроге у организму.

четвртак, 12 августа, 2021 / 09:51

Полицијски службеници су, приликом редовних послова, код ових лица пронашли и одузели одређену количину марихуане, након чега су подвргнути испитивању на присуство дроге у организму.

Припадници Полицијске управе Бањалука ухапсили су лице чији су иницијали Д.Б. из Котор Вароша за којим је расписана Централна потјерница по наредби которварошког Основног суда.

Ово лице предато је у Окружни центар судске полиције Бањалука, саопштено је из бањалучке Полицијске управе.

У току је криминалистичка обрада ухапшених

За то вријеме у Невесињу

Полиција је у дворишту једне куће у Невесињу пронашла засад 34 стабљике, које својим карактеристикама асоцирају на марихуану, саопштено је данас из Полицијске управе Требиње.

Засад стабљика зељастих биљака висине од 45 до 295 центиметра пронађен је у Устаничкој улици у Невесињу, у дворишту куће чији је власник лице чији су иницијали Ђ.К.

Извршени су претреси ширег лица мјеста на коме су пронађене стабљике, као и куће, те помоћних просторија које користи наведено лице, а све са циљем проналаска предмета и трагова који могу послужити у документовању наведеног кривичног дјела, наводи се у саопштењу.

Засад је пронашла полиција из Невесиња са припадницима Одјељења за организовани криминалитет и дроге, а извршен је и увиђај и изузете стабљике индијске конопље.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу, који је наложио да се предузму све радње на документовању кривичног дјела неовлаштена производња и промет дроге.

Ово је трећи пронађени засад за два мјесеца.

Из Полицијске управе Требиње истакли су да је у току ове године укупно евидентирано 79 случаја злоупотребе дрога, и то осам кривичних дјела неовлаштена производња и промет дрога и 71 прекршај из области злоупотребе дрога.