Савез општина и градова Српске ће примити градоначелника Модина: Неће бити говора о заједници српских општина на сјеверу Косова и Метохије?

Повод одржавања конференције за медије је долазак трочлане делегација Федерације локалних власти Израела, који су у званичној посјети Савезу општина и градова Републике Српске. Делегацију из Израела предводи господин Хаим Бибас, градоначелник града Модин, који је уједно и предсједник Федерације локалних власти Израела.

четвртак, 12 августа, 2021 / 09:49

Потпуно је извјесно да неће бити говора о Заједници српских општина на сјеверу окупираног Косова и Метохије, коју је Израел признао за шиптарску земљу, као ни о учешћу израелских војних ваздухоплова у прослави етничког чишћења Срба из зона под заштитом Уједињених Нација у Книну.

Биће ријечи о овоме:

Господин Хаим Бибас одликован је 2016.године од стране Предсједника Републике Српске Орденом части са златним зрацима, због пријатељских односа Српске и Израела.

Циљ посјете је успостављање сарадње између Федерације локалних власти Израела и Савеза општина и градова Републике Српске, размјена искустава и добрих пракси функционисања локалне самоуправе, са намјером да се у наредном периоду потпише и меморандум о сарадњи између двије асоцијације.

Поред чланова делегације Федерације локалних власти Израела, на конференцији ће присуствовати: Љубиша Ћосић, предсједник Савеза и градоначелник града Источно Сарајево, Љубиша Петровић, потпредсједник Савеза и градоначелник града Бијељина и Ацо Пантић, генерални секретар Савеза.

У оквиру посјете у Бијељини гости ће имати прилику да у Музеју "Семберија" погледају електронску поставку изложбе "Јевреји у Бијељини", као и да посјете Јеврејско гробље у Бијељини.

Након боравка у Бијељини гости одлазе за Бања Луку, гдје је протоколом предвиђено неколико активности и догађаја.