Договора још нема о формирању власту у Федерацији

На састанку представника СДП-а БиХ, СДА, ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990 са замјеником високог представника у БиХ Родериком Муром није постигнут договор о формирању власти у Федерацији БиХ – рекао је вечерас предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић. Љубић је најавио могућност да састанак о формирању власти у ФБиХ буде настављен и сутра. "Сигурно знам да […]

уторак, март 15, 2011 / 23:03

На састанку представника СДП-а БиХ, СДА, ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990 са замјеником високог представника у БиХ Родериком Муром није постигнут договор о формирању власти у Федерацији БиХ – рекао је вечерас предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић.

Љубић је најавио могућност да састанак о формирању власти у ФБиХ буде настављен и сутра.

"Сигурно знам да током сутрашњег састанка неће бити трговине достојанством хрватског народа", рекао је Љубић новинарима у Сарајеву након вишечасовног састанка у ОХР-у.

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић истакао је да два ХДЗ-а и странке потписнице платформе имају различите ставове.

"Стрпљиво смо данас покушали разговарати", рекао је Човић, наглашавајући да он представља партију која је добила више од 60 одсто подршке хрватског народа у БиХ.

Он је рекао да ХДЗ БиХ чини све да буде формирана власт у ФБиХ, али да ће инсистирати на томе да хрватском народу припадну све позиције загарантоване Уставом.

Заједничком састанку страначких лидера са представнцима ОХР-а, који је почео у 16.00 часова, претходили су одвојени сусрети о овој теми са лидерима ХДЗ-а 1990 Божом Љубићем и СДП-а БиХ Златком Лагумџијом, предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем, те шефом СДА Сулејманом ТихићемОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *