Тегелтија: Неусвајање буџета БиХ ствара проблеме ликвидности

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија упозорио је да неусвајање буџета заједничких институција БиХ ствара проблеме ликвидности свих институција у првом тромјесечју и блокаду свих средстава међународне заједнице предвиђених за БиХ, Федерацију БиХ и РС. Тегелтија је нагласио да се на овај начин упада у проблеме са становишта рокова привременог финансирања те додао да је […]

уторак, март 15, 2011 / 22:53

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија упозорио је да неусвајање буџета заједничких институција БиХ ствара проблеме ликвидности свих институција у првом тромјесечју и блокаду свих средстава међународне заједнице предвиђених за БиХ, Федерацију БиХ и РС.

Тегелтија је нагласио да се на овај начин упада у проблеме са становишта рокова привременог финансирања те додао да је буџет РС усвојен и да су све обавезе према буџетским корисницима за прва два мјесеца испоштоване.

"Уз велике напоре извршавамо своје обавезе средствима која су нам на располагању, а то се односи на обвезнице по основу старе девизне штедње, инвалиднине и пензије", рекао је Тегелтија новинарима.

Он је изразио наду да ће буџет БиХ ускоро бити усвојен, чиме ће средства која су предвиђена из Свјетске банке и Европске комисије бити на располагању буџету Српске.

Говорећи о смањењу плата директорима јавних установа, Тегелтија је истакао да у још двије институције које су у надлежности Министарства финансија, нису усклађене плате руководилаца са закључцима Владе.

"Са овим институцијама закључени су нови уговори и плате њихових директора ће од 1. априла бити смањене у складу са закључцима Владе", рекао је Тегелтија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *