Додик: Тадић мора бити ригорозан

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је за Србију кључно да што прије добије нову владу, а лидер ДС-а Борис Тадић ће, ако се нађе на њеном челу, имати шансу да направи нови почетак који може бити важан за државу, али ће морати да буде ригорозан. Додик сматра да ће представници ДС-а и […]

субота, 26 маја, 2012 / 09:13

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је за Србију кључно да што прије добије нову владу, а лидер ДС-а Борис Тадић ће, ако се нађе на њеном челу, имати шансу да направи нови почетак који може бити важан за државу, али ће морати да буде ригорозан.

Додик сматра да ће представници ДС-а и Социјалистичке партије Србије чинити највећи дио нове владе, а ако се на њеном челу нађе Тадић мораће да направи "ригорозне и одлучне резове".

Друга опција, истиче Додик, јесте да се Тадић повуче у опозицију и да се Србија увјери да је алтернатива неефикасна и да нема капацитет.

Он је нагласио да је Борис Тадић чинио све за добробит Србије, која му је вратила на најгори начин, не гласајући за њега, те да лидер ДС-а сада мора да извуче велику поуку из свега што се десило.

"Сада за њега постоје двије опције. Да формира владу са потпуно новим персоналним саставом, са коалиционим партнерима који би такође имали обавезу да убаце нове људе. Са енергијом коју несумњиво посједује, искуством и међународним везама могао би да упути Србију на колосијек опоравка и стабилизације", рекао је Додик и додао:

"Ако то не може на тај начин максимално да учини, онда би за њега било најбоље да се повуче у опозицију и да се покаже да ови други који су били склони свашта да обећавају немају способности за било какве продоре и да би Србију увукли у дубље поноре".

Сарајево прославило побједу Николића

Додик сматра да са становишта функције коју ће обављати Томислав Николић могу сарађивати, али да трауматична времена из прошлости везана за много проблема некако не дозвољавају ослобађање односа у потпуности.

Говорећи о томе како ће избор Николића утицати на односе Београда и Сарајева, Додик је истакао да је Сарајево прославило његову побједу јер су сматрали да је Тадић политичка понуда која њима не одговара.

"То нема везе са Николићем, већ говори о начину на који Сарајево цинично мрзи Србију. Не вјерујем у добре односе Београда и Сарајева зато што их Сарајево не жели", закључио је Додик у изјави за "Блиц".0 КОМЕНТАРА

 1. Opet ovaj lupa umjesto da se pridrzava onoga sto su mu u Lazi savjetovali. Opet o onome sta ga se ne tice umjesto da cisti u svojoj kuci. A u kuci nered, lom,javasluk,iznosi iz kuce i rasprodaje ko sta stigne, …korupcija,nepotizam, glad i neimastina…beznadje, bezzakonje i rezimska samovolja, diktatura manjine nad vecinom…
  A, maxim uvijek o Sarajevu , o Tadicu i Nikolicu, o Bakiru i Tihicu….O svemu osim o onome o cemu bi trebao.

 2. Он је нагласио да је Борис Тадић чинио све за добробит Србије, која му је вратила на најгори начин, не гласајући за њега, те да лидер ДС-а сада мора да извуче велику поуку из свега што се десило.

  Modifikovana izjava iz filma Maratonci trce pocasni krug:
  Ko je ovakve dobrocinitelje imao – pakao mu dodje kao raj…

 3. Миле против логичких закона… Буахахахаххахахахха!

  Од сада па до даљњег само ћу се исмијавати на рачун Милета и СНСД-а.

  Ево и виц који кружи градом:

  Шта каже Драгољуб Давидовић инвеститору кад дође по грађевинску дозволу? – ДВА спрата МЕНИ B-)

 4. Ау..јбт, па овај стварно све луђи и луђи, он савјетује боту да „извуче поуку“ а не види да и њега исто чека, једноставно су се згадили и он и бота, Богу и народу са њиховим лажима, како ето они нешто чине за народ, који узгред све сиромашнији, јаднији, пониженији, бједнији гладнији,…па шта би било да нису чинили ништа?

  Престани лагати и себе и народ, буздовану лакташки, ти си пародија над пародијама овог региона и ових околности!

  За руке са тадићијем и на сметљиште историје, да вас више никад моје очи не виде!

 5. Ајд што је он изгубио компас у својој похлепи и самољубљу, а шта му чине његови медији!!! У свом слуганству и неукости, шефови медија које је сам постављао, бирају и цитирају његове највеће небулозе, бљувотине и ноторне глупости. А тек његови саветници и лопурде како нас тек срамоте по Грчкој са својим „књигама“ и каменградовима.

  Ко те саветује да се мешаш у српска посла и ко ти још увек дозвољава да се представљаш као „одабраник“ баш свих Срба у РС?

 6. Definitivno, ali bas definitivno tzv predsjednik je u klasičnom nokautu. Pocetak kraja nije sad, on je počeo kada si ktitorima RS smanjio penzije, ponizio dostojanstvo, prevario drzavu, dao kredit sinu za jabuke, promovisao Miću Kraljevića za poslanika, namjestio Čolovića za zamjenika načelnika, podržao tadića konja,rekao da je TOMA NIKOLIĆ PREDSJEDNIK SVIH SRBA idiot i politički pobačaj, kad si dobio snahu iz Bihaća, kad ti se kćerka oturila u bijeli svijet i glumi kraljicu trotoara, kad znaš, nesrećo svih srba, da gubiš izbore u Trebinju, Visegradu, Rogatici, Sokocu, Palama, H.pijesku, Lukavici ililidzi ,trnovu , gradu istočno Sarajevo, Vlasenici, sekovićima , Bratuncu, Osmacima bIJELJINI ITD ITD ITD,( zurim pa nesto velikim a nesto malim slovima, ocu da gledam tuču na ulici u jednom gradu iz kojeg je moja , u odnosu na snsd, VELIČINA.
  sTIDIM SE STO SI PREDSJEDNIK, TI, SELJACE KOJI NAZVASE NASEG TOMU IDIOTOM. Dokle vise kabadahijo, dokle da te pali pjesma ide mile lajkovackom prugom, dokle da nas bruka tvoja osionost, i ne karakter. Fuj, podelio si RS na dva dela, sve si uništio, varalico od tzv predsjednika.

 7. Ovo je dio nase istorije za koji cemo se dovijeka stidjeti. Dopustili smo da nas jedno nekulturno, zalupanoneuko, bezobraznodrsko, bezgranicnopohlepno… stvorenje i materijalno, duhovno i demografski unisti. Kako cemo se opravdati pred buducim pokolenjima, a kako pred onima koji su nsm dali Republiku placajuci je svojim zivotima? Mi , opravdanja nemamo. Zasluzili smo da nas pljunu i oni i nasa djeca i unuci.
  I nemojmo razmisljati o tome da li ce on otici sa vlasti. Dabome, da ce otici , i prije nego mi to hocemo. Razmisljajmo o tome kako da njemu i njegovoj bandi odmjerimo kaznu. Ja da se pitam, kao sto se ne pitam, rekao bih Svete bandere!

Оставите одговор