Додик се жали да Сарајево опструише посјету Лаврова

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да постоје опструкције из Сарајева које се односе на посјету министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова Бањалуци.

субота, 15 септембра, 2018 / 16:45

„Одједном се заказани састанак чланова Предсједништва БиХ са Лавровим почео отказивати, јер као Бакир Изетбеговић има неке проблеме, па није могао да дође, а била је сугестија Американаца да то не уради“, рекао је Додик новинарима у Шарговцу код Бањалуке.

Он је истакао да је била сугестија да буде онемогућен пријем за Лаврова на високом нивоу.

„И када је вјероватно Лавров сазнао за ово, онда је дошло до помјерања датума његове посјете. О свему треба питати оне који о овоме више знају“, додао је Додик.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров требало је у понедјељак, 17. септембра да присуствује освештању темеља руско-српског центра у Бањалуци, али је његов долазак одгођен за петак, 21. септембар.4 КОМЕНТАРА

  1. „O свему треба питати оне који о овоме више знају“, додао је Додик“.
    Што се онда јављаш говедо? Само отвараш губицу када треба да оптужиш и лажеш, а кажипрст на десној руци одавно поплавио од упирања. Услучају да овај руски велможа и стигне у Босну, све креће од главног града, после тога крећу посете под циркуски шатрама.

Коментариши