Додик оздравио, омладински таблоид Брука рутински болује од слугањерства

Ово протоневладинићко гласило преноси конференцију за тисак предсједника СНСД у УКЦ БЛ, са насловом који као и код сваког таблоида опширан и више личи на увод.

петак, 8 јануара, 2021 / 12:09

С изнимком да то није прави таблоид, већ гласило које је појавним обликом класични таблоид, али деценијама новчано не зависи од свог положаја на тржишту. Они кажу:

Шта се десило са Додиком?! „Бањалука је српски град…РС ускоро независна… Високи представник није добродошао!“

У првој изјави након изласка из болнице Милорад Додик рекао да високи представник није добродошао

Не знамо заиста шта је било коме разумном, ко живи међу људима у Српској, спорно у томе да високи представник, већ одавно никога и ни због чега, није добродошао? Наравно да није. Но, њих то вербално и декларативно отказивање гостопримства баш пуно сикира и сматрају је невјероватном изјавом. Стављају је под наводнике, да се зна да они немају ништа са тим, исто као што користе наметнути и хегемонистички термин „Бошњак“ за име нације настале као Муслимани још седамдесетих година прошлог вијека.

Можда је све понијела болничко-медицинска атмосфера која је започела своју еру још у 2019. години (у којој Фронтал.РС не учествује), али још комичнији утисак овог агенцијског извјештаја са терена оставља што таблоид ефбиховске провенијенције, финансиран новцем пореских обвезника страних земаља, даје себи за право да дијагностификује како нешто са Милорадом Додиком није у реду.

Односно, да му се десила таква промјена, да уколико изговара ово све, нешто му се догодило. Није му добро на менталној основи?

Да га прегледа психијатар из ОХР или да посјети Радована Караџића?

Додик је можда имао неко указање у болничкој постељи, или је имао времена да размисли, али изнио је све саме исправне ставове везано за политичку канцеларију окупационих власти, која већ одавно нема сврхе. С једном великом и очитом замјерком.

Што тек сада?

Тек кад Њемачка наводно натура још једну рунду колонијалног представника? Шта је на ту тему причао са Лавровом и како Русија намјерава помоћи? Што је до сада уопште толерисано постојање ОХР, када су из СНСД у јавности издају Брчког правдали тиме, да је то услов за одлазак ОХР. Гласањем посланика СНСД и уградњом Арбитражне одлуке у тзв. Устав БиХ, правно подијелили Републику Српску на два физички одвојена дијела?

„Међународна заједница“ коју су слијепо слушали их је слагала и насамарила уз историјску титулу велеиздајника, па требају добро утврдити куд иде ентитетска линија кроз „Дистрикт Брчко“, пошто су пале мртве главе и полицијски час је уведен у његовом спонзору Дистрикту Колумбија у Уједињеним Ентитетима Америке.

Посебно биједан утисак оставља количина правописних грешака и простих типфелера, а који тако стоје већ данима произвођене од стране људи преплаћених да заправо не раде ништа, осим што овако кевну некада да са вама нешто није у реду, као да активно нису подржавали Додика када је био против Слободана Милошевића или кад је поново дошао на власт и дијелио милионе марака подршке „медијима у доба Обамине економске кризе“.

Ако сматрате да окупатори не требају напустити вашу земљу чије законе не поштују 2021. године, а бомбардовали су је 1995. и бомбама нарушили Дејтонски мировни споразум нападнувши једну од потписница Србију 1999. године; онда прије да са вама нешто није у реду и никакве вам паре неће помоћи да се то избрише.

Брука пише Муслимане из 1971. малим словом

„РС је потписала Анекс 10 дејтонског споразума и тиме је одређен начин на који се бира Високи представник. Република Српска је против високог представника без обзира ко он био и како се звао. Нама то не треба и што се нас тиче не мора ни долазити и није добродошао. Република Српска сматра. Високи представник је заједно са Уставним судом подвала и кажњеавање Републике и да ће то сигурно довести до расплета у биХ који многи покушавају да инкримишу. Слушао сам Изетбеговића који говори како ће доћи Бајден па ће нешто равнати и како ће нестати ентитети и кантони. Ја мислим да ће прије тога нестати БиХ и да ће остати РС и бити држава која има право на своје постојање јер је она воја народа који овдје живи. Не можете само игноранцијом из Сарајева покушати да негирате постојање Републике. Ово је згодна прилика да Бајден схвати да су прије 20 година направили грешку и да су требали дозволити да се БиХ подиели и да има три државе Републику Српску, Херцег Босну и Босну и да покушају да граде заједничко сусједноство. Вријеме такве одлуке долази“, рекао је Додик.

Он се је казао и да РС и ове године слави 9. јануар и да немају бошњачки политичари шта да траже у Бањалуци.

„Сада идемо да прославимо наш празник 9. јануар, дан Републике. Ми смо ти који прослављамо слободу. ја не желим ништа лоше ниједном муслиману, ни Изетбеговићу, али желим да се кане те приче. Нема више он шта да тражи у Бањалуци, као што ни ја немам ништа да тражим у Сарајеву. Тамо више мог народа нема, као што је минималан његов народ овдје. Та флоскула да Бањалука припада свима је лажна. Бањалука припада онима који живе овдје, а то су Срби. И ово је српски град“, рекао је Додик и додао:

„Вјерујем да ће доћи до тога да ћемо коначно посатвити реалну опцију да РС обезбиједи свој статус као независна и самостална земља и то уз помоћ Бајдена. БиХ је жалосна земља која нема никакву перспективу. „Оставите одговор