Додик о изјави Михајловићеве: Први пут чујем да тако причају у Београду

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да не вјерује да би Србија могла да има проблема због референдума у Републици Српској о раду Суда и Тужилаштва БиХ. Реагујући на изјаву потпредсједника Владе Србије Зоране Михајловић "да референдум у Републици Српској о Суду и Тужилаштву БиХ никако не би одговарао Србији", Додик је оцијенио да […]

четвртак, 21 јануара, 2016 / 08:44

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да не вјерује да би Србија могла да има проблема због референдума у Републици Српској о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

Реагујући на изјаву потпредсједника Владе Србије Зоране Михајловић "да референдум у Републици Српској о Суду и Тужилаштву БиХ никако не би одговарао Србији", Додик је оцијенио да она уопште не разумије суштину референдума у Републици Српској.

Додик је за "Вечерње новости" рекао да оставља могућност да је Михајловићева погрешно интерпретирана и истакао да је изнесени став "нешто што први пут чује, а да је дошло из Београда".

"Као што за све у БиХ владају изврнути ставови, тако је и у овом случају", рекао је Додик и појаснио да је до сада став Београда био да Република Српска треба да размисли о одржавању референдума, али да одлука треба да буде на Српској.

Ово би, ако је тачно, каже Додик, било први пут да неко на тај начин износи другачији став.

Предсједник Српске истиче да Србија није никада показивала интерес да се мијеша у унутрашње ствари у БиХ, поготово у Српској, мада, како је рекао, у Српској воле да чују ставове Србије.

"Нама би било жао да Србија има било какве посљедице у том погледу, али ако је неко у Србији нешто предузео по том питању, ја само могу да кажем да ћемо ми о томе самостално одлучити и сагледати све ставове. Референдум ће се једног дана сигурно одржати и у том погледу је најважније да се не крши Дејтонски мировни споразум, а нека народ одлучи", каже Додик.Оставите одговор