Додик: Интегрисаним прелазима се интегрише Косово, а не Србија

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је питање Косова драматично тешко за српски национални корпус у цјелини те да је очигледно да су странци преко Косова хтјели да понизе српски народ у цјелини. "То настављају да чине и са овом политиком `корак по корак` добијања самосталности. Ево сад та прича о интегрисаној граници. […]

четвртак, 14 фебруара, 2013 / 09:43

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је питање Косова драматично тешко за српски национални корпус у цјелини те да је очигледно да су странци преко Косова хтјели да понизе српски народ у цјелини.

"То настављају да чине и са овом политиком `корак по корак` добијања самосталности. Ево сад та прича о интегрисаној граници. Шта се ту интегрише? Да ли се интегрише Србија? Наравно да се не интегрише јер онда не би било прелаза. А пошто се интегрише Косово, онда су смислили интегрисане прелазе", истакао је Додик за београдски седмични лист "Недељник".

Предсједник Српске је рекао да он није тај који може да одлучује нити да води разговоре са Приштином, али да види много ствари које су се дешавале и у БиХ када су хтјели да праве Босну као државу науштрб српских националних интереса.

"И овде је прво почела прича о таблицама, па су онда рекли да не може да се путује ако нема БХ саобраћајне дозволе. То све исто раде на Косову. С друге стране, Србија је потенцијално једина земља која може и треба да буде најјача земља на Балкану. Али, нажалост, ми и даље не успијевамо да искористимо ту своју позицију", истакао је Додик.0 КОМЕНТАРА

  1. Kada smo mi branili i stvarali Srpsku, ti si ronhilovao, a porodica tvoja je bila s onu strnu Drine. Ti da govoriš o srpskim nacionalnim interesima? Ti, koji si sve uradio protiv tih interesa. Ti koji si nekad imao samo traktor, brnaču , tanjiraču i mesarsku sataru sada imaš više nego engleski dvor, otimajući, prodajući, prisvajajući, razdajućii i dijeleći raznim Emirima, Dževadima , Kecmanovićima, vladikama,Monikama,Biljama,seratorima, „akademicima“…ono što su gneracije sticale, te naše šume, rudnike, rijeke.. Napravio si od Srpske logor otvorenog tipa u kojem si kaznio cijeli narod oduzimajući mu pravo na posao, a pošto bez posla nema života, osudio si ga na smrt ubijajući ga bijedom.
    Veliki je i podugačak spisak tvojih nečojstava, pa bi o tome imalo dosta da se piše.
    Najkraće rečeno:sprovodiš genocid nad srpskim narodom, sve zarad svoje , ljudskom umu neshvatljive pohlepe.
    Srpska je u 21. vijeku, u srcu Evrope, najjadnije mjesto življenja. Zbog toga ćeš jednog dana, a nadam se da će taj dan brzo da dodje, morti da odgovaraš, i pred Bogom, i pred narodom.