Паљба са тврђаве: Почиње обиљежавање Дана државности Србије

Дан државности Србије, 15. фебруар, биће обиљежен низом манифестација, а овај национални празник данас ће бити "најављен” почасном артиљеријском паљбом са Савске терасе Београдске тврђаве. Како је саопштио Организациони одбор Владе Србије за обиљежавање државног празника Сретење, почасна артиљеријска паљба биће извршена у 16 сати уз највише државне и војне почасти. Поводом обиљежавања националног празника, […]

четвртак, фебруар 14, 2013 / 09:48

Дан државности Србије, 15. фебруар, биће обиљежен низом манифестација, а овај национални празник данас ће бити "најављен” почасном артиљеријском паљбом са Савске терасе Београдске тврђаве.

Како је саопштио Организациони одбор Владе Србије за обиљежавање државног празника Сретење, почасна артиљеријска паљба биће извршена у 16 сати уз највише државне и војне почасти.

Поводом обиљежавања националног празника, у основним и средњим школама у Србији биће организоване тематске активности посвећене значајним историјским догађајима и личностима из националне историје, а посебно Првом српском устанку и Сретењском уставу.

У саопштењу се додаје и да ће 15, 16, и 17, фебруара бити реализована и манифестација Дани отворених музеја током које ће заинтересовани грађани, без надокнаде, моћи да обиђу музејске поставке широм Србије.

У петак, 15. фебруара, како је раније најављено из парламента, биће одржана и свечана сједница Скупштине Србије, на којој ће се обратити предсједник Републике Томислав Николић.

То ће бити прва свечана сједница у 2013. години и, како је најављено, почеће у 16 сати.Оставите одговор